Trenulete, locomotive si trasee feroviare de buzunar!
Nu vorbim de jucarii, ci despre zeci de astfel de machete expuse sambata la Brasov. Dupa ani de munca, 62 de pasionati ai acestei lumi miniaturale si-au scoa la lumina "operele" si le-au prezentat intr-o expozitie speciala.
Trenuletele sunt automatizate complet, iar pasionatii care le-au construit le-au invatat sa faca tot ce stiu si cele "mari". Se "saluta" unele pe altele cand se intalnesc si stiu cine sa se opreasca atunci cand se incruciseaza.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cat costa asa ceva? 4.000 Euro. Un an si patru luni de munca la o macheta. Aproape integral manual realizata. Expozitia a atras zeci de curiosi, care mai de care mai incantati de priveliste.
Daca unii au ramas doar cu pozele, altii si-au imbogatit si colectiile. Mai multi pasionati au stat la coada sambata in Gara de Nord din Bucuresti, pentru a-si achizitiona macheta pentru care au facut comanda si rezervare inca de acum cativa ani, sa fie siguri ca o vor primi. Vorbim despre primul model din Romania care reproduce in miniatura, prima locomotiva Diesel romaneasca.
Locomotiva originala este un monstru sacru al Cailor Ferate Romane si a reprezentat intrarea in era diesel a Romaniei inca din 1959.
A mai avut loc si o expozitie de tehnica militare in miniatura la Cluj-Napoca.