Trei adolescente din Dolj au fugit intr-o comunitate de romi, impreuna cu sotii lor. “A cazut fata in mijlocul aurului"

×
Codul embed a fost copiat

Se cere ancheta intr-o localitate din Dolj, unde trei verisoare, care nu au implinit nici 15 ani - au plecat sa locuiasca intr-o familie de tigani, alaturi de cei pe care-i numesc viitorii lor soti.

Disperati, parintii fetelor au cerut ajutorul politiei, au sesizat Serviciul de Crima organizata si Protectia Copilului. Reprezentantii acestor institutii spun insa ca nu pot interveni, pentru ca minorele au declarat cu fermitate ca isi doresc sa ramana acolo.

Cele trei fete, una in varsta de 13 ani, doua de 14, au plecat de acasa de cateva zile. Le-au spus parintilor ca s-au indragostit si nu se mai intorc acasa. Prima care a fugit de acasa, intrase la Liceul de Arta din Craiova. Parintii ei au facut sesizari la politie.

“Nu am mai gasit o acasa, mi-a spus nepotul meu ca a plecat cu o masina galbena. M-am dus cu politia la Plopsor la ei, mi-au dat o, mi-au spus ca si-au batut joc de ea, nu mai este domnisoara- cand am vrut sa plecam s-au pus in fata masini au tras de usi si mi-au smuls-o din maini”, povesteste mama tinerei.

Politistii au ancheta in curs de desfasurare, dar spune ca nu pot face nimic, la fel si cei de la asistenta sociala. De partea cealalta, membrii familiei de romi unde au ajuns fetele spun ca este dorinta fetelor sa ramana in comunitatea lor.“Inca nu am trecut sotia in acte”, spune unul dintre tineri. “Nu are nimic ca e minora, asta este”.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Si tatal lui ii sustine spusele: “Ea este amarata vai de capul ei. A cazut fata ei exact in mijlocul aurului in mijlocul banilor. Avem bani fetele traiesc bine, ea este saraca,sa se multumeasca”.


Ceilalti parinti par sa se fi impacat cu situatia. ”Asta este la inceput, am fost cam suparat, dar totul este bine acum”.

Politistii spun ca in acest moment, nu pot face prea mult:

Alin Apostol purtator de cuvant IPJ Dolj: “Aau fost invitate la politie si audiate, si-au exprimat dorinta ca nu vor sa plece de la locuintele prietenilor lor, a fost informata DGASPC, urmeaza a se efectua o ancheta sociala si impreuna cu politia daca vor fi dispuse de extragere a minorilor din locuintele respective se vor pune in aplicare”.

Mari Dumbravă purtator de cuvant DGASPC: “Am vorbit si cu fratele fetei si a fost indrumat sa depuna o solicitare scrisa la Agentia nationala inpotriva traficului de persoane si sa ia legatura cu colegii nostri de la Brigada de crima organizata

Cel putin deocamdata, parintii nu au altceva de facut decat sa astepte.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Scandal intre romi si un executor judecatoresc.
Scandal intre romi si un executor judecatoresc. "O sa chemam si pe prietenii nostri, o sa fim aici 2000 cu pari si topoare"

A fost scandal mare marti intr-un cartier din Targu Jiu, unde un executor judecatoresc a venit sa evacueze mai multe familii de romi.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.