Traseul lui Iisus pana la rastignirea pe cruce, refacut la Bacau de 70 de actori. Oamenii au urmarit plangand procesiunea

26-04-2016 19:00


Centrul Bacaului a fost blocat, marti dupa-amiaza, pentru procesiunea dramatica "Drumul Crucii". 70 de actori au refacut traseul plin de incercari al lui Iisus, inainte sa fie rastignit pe cruce.

Rolul Mariei a fost jucat anul acesta de actrita Rona Hartner, sub privirile a mii de curiosi.

Mii de credinciosi au urmarit cu emotie aceste scene. "Drumul Crucii" a pornit din zona primariei Bacau si a blocat timp de 2 ore traficul in centrul orasului. 70 de artisti voluntari i-au interpretat pe soldatii romani, pe Baraba, pe Pilat din Pont si pe mironosite. Rolul mamei lui Iisus a fost interpretat cu patos de actrita Rona Hartner. In varsta de 43 de ani, romanca a lacrimat jucand rolul Mariei.

Actorii au reprodus toate cele 14 opriri ale lui Iisus, inainte sa fie crucificat. Procesiunea dramatica a vrut sa le aminteasca oamenilor ca Pastele este sarbatoarea Invierii lui Iisus si nu a meselor imbelsugate.

Iulian Ichim, preot: "E bine sa ne amintim in Saptamana Mare prin cate a trecut Maintuitorul nostru, Iisus Hristos, pentru noi. Vazand cate a indurat el, oamenii trebuie sa se gandeasca mai bine la faptele lor si sa devina mai buni."

In vechiul oras Ierusalim, in Vinerea Mare, credinciosii pasesc pe urmele Mantuitorului, pe stradutele inguste. Iar in zeci de orase din lume procesiunea se repeta an de an sub forma unor reprezentatii de strada. In zilele urmatoare, "Drumul Crucii" va avea loc si la Iasi, Gherla, Dej si Zalau.

VIDEO PROTVPLUS.RO