Traficul greu restrictionat sambata in judetele avertizate cu cod portocaliu


Ultimul update: Joi 23 August 2012 01:08
Data publicarii: Vineri 22 Iunie 2012 15:56
Categorie: Stiri Sociale
Trafic

Masinile de peste 7,5 tone nu pot circula, vineri si sambata, intre orele 11.00 si 20.00, in judetele avertizate cu cod portocaliu, de la aceasta restrictie fiind exceptate unele transporturi.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a interzis temporar circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, in perioada 22-23 iunie, intre orele 11.00 si 20.00. Astfel, vineri, masinile de peste 7,5 tone nu pot circula, pana la ora 20.00, in judetele Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau, Iasi, Neamt, Suceava si Botosani.

De asemenea, traficul greu va fi restrictionat, sambata, in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila si Galati. Potrivit CNADNR, de la aceste restrictii sunt exceptate: transporturile de persoane; transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala; vehicule care participa la interventii in caz de forta majora; transporturi funerare; transporturi postale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanti; transporturi de marfuri sub temperatura controlata; transporturi pentru tractari vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii.

"Restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, datorita temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformatii majore ireversibile cu pierderea stabilitatii imbracamintii rutiere. Masura va fi dusa la indeplinire de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, cu sprijinul organelor de Politie Rutiera", a precizat CNADNR.

Restrictia va fi ridicata imediat ce temperaturile "vor intra in normal" si va fi anuntata prin mass-media, potrivit sursei citate. Decizia a fost luata in baza articolului 44, alineatul 2 din Ordonanta de Guvern 43/1997, potrivit caruia: "pentru protectia unor sectoare de drumuri administratorii acestora pot institui restrictii cu caracter temporar, semnalizate corespunzator, privind viteza, masa totala maxima admisa si masa maxima admisa pe axa ale vehiculelor admise sa circule pe sectorul respectiv, cu informarea Politiei Rutiere, a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului si a utilizatorilor".

Soferii pot obtine informatii suplimentare de la Dispeceratul CNADNR, la numerele de telefon 021/264.33.33 si 021/9360 sau de pe pagina de internet www.cnadnr.ro - Situatia Drumurilor Nationale. Regiunile din vestul, sudul si estul tarii sunt, vineri, sub cod portocaliu de canicula.

In aceste zone, temperaturile ajung pana la 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) depaseste pragul critic de 80 pe arii extinse. De asemenea, pana sambata la ora 18.00, judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Calarasi, Ialomita, Constanta, Braila, Galati, Tulcea si, partial, Dambovita, Prahova si Buzau vor fi sub avertizare cod portocaliu de canicula.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO