Toamna vine cu super spectacole de teatru. A saptea editie de Teatru Independent Undercloud, deschisa de Marcel Iures

Dată publicare: 29-08-2014 15:47
Dată actualizare: 01-09-2014 07:01


Teatru

Luni, 1 septembrie 2014, se deschide cea de-a saptea editie a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD cu spectacolul “Absolut” de la Teatrul Act in interpretarea actorului Marcel Iures, regia Alexandru Dabija.

Anul acesta este prima editie internatională si primul an in care festivalul se transforma in bursa de spectacole, anunta echipa Undercloud, intr-un comunicat de presa.

Pana pe 11 septembrie, la Muzeul National al Taranului Roman, festivalul aduce in fata publicului 32 de spectacole, productii ale teatrelor independente din Bucuresti si spectacole independente reprezentative din Anglia (spectacolul “Blind Hamlet” prezentat in Festivalul de la Edinburgh), Franta (spectacolul “A l’ombre de core” prezentat in Festivalul de la Avignon) si Ungaria (spectacolul “Asteptandu-l pe Godot”).

Sub norul de teatru de anul acesta se aduna actori precum Marcel Iures, Oana Pellea, Marian Ralea, Magda Catone, Maia Morgenstern, Claudiu Bleont, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Serban Pavlu, Medeea Marinescu si foarte multi actori tineri si foarte tineri. Detalii despre toate distributiile si programul complet al spectacolelor gasiti pe site-ul festivalului: www.undercloud.ro

Juriul celei de-a saptea editii este format din actorul George Ivascu, regizorul Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Bazavan, teatrologul Irina Ionescu. Valori Undercloud: - Se defineste prin calitate, nu prin cantitate. - Promoveaza valoarea inaintea notorietatii…autenticitatea inaintea comercialului. - Se adreseaza persoanelor fara varsta, fara prejudecati si fara fite. - E cool ca atitudine, e kinky ca vibratie, e sanatos ca spirit, e necesar pentru ca e pe bune.

Undercloud a aparut din dorinta de a da o sansa reala teatrului independent, un teatru viu, sanatos, care a inceput sa fie perceput prin anii 1995-1996 ca un strigat si s-a dezvoltat ulterior ca o miscare de neignorat. Undercloud sustine artisti tineri si cu experiența care nici daca se chinuie nu consuma bugetele teatrului de stat, nu pentru ca nu si-ar dori ci pentru ca nu le detin, in schimb produc din bani privati…oxigen cultural.” - Chris Simion, regizor & scriitor - Directorul Festivalului.

Biletele se pot procura online sau de la info-point Undercloud situat in curtea Muzeului. Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei. Informații suplimentare la numarul de telefon 0727.100.856 sau pe www.undercloud.ro.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO