30.000 de mii de absolventi ai Universitatii Spiru Haret isi cer diplomele in instanta. "Pierdem bani lunar la salariu"


Ultimul update: Duminica 31 August 2014 07:12
Data publicarii: Joi 28 August 2014 20:01
Categorie: Stiri Sociale

Zeci de mii de absolventi ai universitatii Spiru Haret s-au trezit ca nu vor primi diplome de licenta. Ministerul refuza sa le elibereze, pentru ca facultatea nu ar avea acreditare pentru toate specializarile.

Printre absolventi sunt si cadre militare, care au probleme la locul de munca. Scandalul a izbucnit inca din 2009, timp in care atat Ministerul, cat si Universitatea, au fost chemate in judecata.

Peste 30 de mii de absolventi ai Universitatii Spiru Haret ar fi apelat la instanta suparati ca nu-si primesc diplomele de licenta. Cu totii sunt in aceeasi situatie: au urmat cursuri la fara frecventa sau la invatamant la distanta.

"Neeliberarea diplomelor deriva dintr-o hiba a legii educatiei. Atata vreme cat forma de invatamant e acreditata pentru cursuri de zi, poate sa organizeze si forme de invatamant ID si FR", spune avocatul Adrian Cuculis.

Ministerul Educatiei spune altceva: Universitatea Spiru Haret a primit acreditare numai pentru cursuri la zi, nu si pentru celelalate forme de invatamant. Iar absolventii s-au trezit ca au doar liceul si sunt penalizati la serviciu.

"Am absolvit psihologia in 2009. Au trecut 5 ani de cand incerc sa obtin diploma. Am pierdut o avansare si bani", a spus un cadru militar.

Probleme au insa si cei care au reusit sa primeasca diplomele. De exemplu, o doamna din Bucuresti care lucreaza de 40 de ani in invatamant a aflat ca diploma ei nu mai este valabila.

"Am un raspuns de la Inspectorat in care scrie ca in urma nu stiu carei ordonante, cursurile ID de atunci nu mai sunt recunoscute. Mi-au taiat din salariu, vreo 600 de lei. Am dat si eu in judecata", a spus femeia.

Asadar, zeci de mii de absolventi ai Universitatii Spiru Haret au platit cursurile, au dat examenele si au aflat la final ca totul a fost in zadar. Ministerul Educatiei spune ca Universitatea nu are acreditare pentru toate specializarile organizate.

Pe de alta parte, reprezentantii universitatii private spun ca totul este legal si ca ei nu au facut nicio greseala.

"Pentru absolventii promotiei 2011, Ministerul a trimis catre Universitate aprobarea doar pentru o parte din tipizatele solicitate. Universitatea a transmis din timp, respectand toate cerintele si normativele necesarul nostru", a spus Ioan Gavrila, purtatorul de cuvant al Universitatii Spiru Haret.

In cazul in care o instanta de judecata nu le da castig de cauza, singura solutie pentru absolventi ar putea ramane recuperarea pagubei de la universitatea particulara. Si reluarea cursurilor la o unitate de invatamant recunoscuta de minister.

Absolventii de clasa a XII-a care au promovat Bacalaureatul pot folosi si in strainatate adeverintele care atesta acest fapt
Absolventii de clasa a XII-a care au promovat Bacalaureatul pot folosi si in strainatate adeverintele care atesta acest fapt
VIDEO PROTVPLUS.RO
"Țup" și "Întâmplări vindecătoare
"Țup" și "Întâmplări vindecătoare", cărți cu soluţii pentru probleme mari ale celor mici
Terapia cu cai, excelentă pentru copiii cu anumite probleme de sănătate
Socata și dulceața de liliac, delicatese din Apuseni apreciate de străini
Alexandru Tomescu, spectacol inedit lângă Coloana Infinitului din Târgu Jiu
Strategiile de marketing aplicate de ciobanii sibieni care vor să-și vândă marfa în Capitală
Noi imagini cutremurătoare cu victime ale drogului ”zombie”, în Timișoara
tablou Iași
Tablou înspăimântător expus la Palatul Culturii din Iași. Ce ce întâmplă dacă îl privești un minut
‘Akids - Târg pentru copii la Casa Universitarilor din București, pe 26 mai
Sătui să-și ducă viața înconjurați de praf, sute de oameni din Ghimbav au mărșăluit pe străzi
Elevii așteaptă cu nerăbdare balul de absolvire. Suma fabuloasă cheltuită de o tânără
Demonstrație de tuns oile și prelucrare a lânii, la Sibiu. Turiștii au fost încântați
Povestea tinerilor care s-au întors din străinătate pentru a fi chefi în România