Tinerii care se casatoresc ar putea primi 1.500 de lei de la Primarie. Ce conditii trebuie sa indeplineasca


Ultimul update: Joi 18 Mai 2017 06:59
Data publicarii: Luni 15 Mai 2017 14:49
Categorie: Stiri Sociale

Primaria Capitalei vrea sa acorde un stimulent de 1.500 de lei net pentru tinerii care se casatoresc.

Primaria Capitalei vrea sa acorde, prin Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti, un stimulent de 1.500 de lei net fiecarei familii de tinerii care se casatoresc, cu conditia ca cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie si cel putin unul dintre ei sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti, conform unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Potrivit proiectului de hotarare, sumele vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti (CTMB) in urma unei cereri si a unei copii a certificatului de casatorie depuse de unul dintre soti la sediul CTMB in termen de 45 de zile calendaristice de la data casatoriei.

Pentru primirea acestei sume, cel putin unul dintre soti trebuie sa se afle la prima casatorie, cel putin unul dintre soti sa aiba domiciliul sau resedinta in Capitala si cel putin unul dintre ei sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani.

In cazul in care cetatenii nu indeplinesc a treia conditie, respectiv nu au intre 18 si 35 de ani, stimulentul financiar va fi acordat cu avizul primarului general, se precizeaza in proiect.

In expunerea de motive, municipalitatea arata ca in Bucuresti numarul casatoriilor a scazut de la an la an, iar tinerii amana tot mai mult casatoria din lipsa unor factori care sa o favorizeze si din cauza faptului ca nu primesc sprijin din partea statului la intemeierea familiei.

„Conform datelor furnizate de Institului National de Statistica, in perioada 2010-2015, varsta media a sotilor la casatorie a inregistrat o crestere semnificativa, respectiv, daca in 2010 barbatii se casatoreau la o varsta medie de 32,6 ani, iar femeile la o varsta medie de 25,8 ani, in anul 2015 varsta medie a fost de 34,5 ani la barbati, respectiv 31,6 ani la femei. Intemeierea unei noi familii tinere este o celula vie pentru natiune care prelungeste existenta acesteia, grupa de varsta cu cea mai mare rata a fertilitatii fiind de 25-29 de ani, cu valorile de 77,3, respectiv 67,8”, explica municipalitea, considerand ca „tinerii trebuie sprijiniti de catre stat in a-si forma familii, devenind astfel mai responsabili de la varste timpurii”.

VIDEO PROTVPLUS.RO