Teatrul Nottara se intoarce pe bulevardul Magheru. Cladirea ar fi primit "bulina rosie" pe nedrept

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00

Si asta pentru ca o contra-expertiza, platita de Primaria Generala, a ajuns la concluzia ca respectiva cladire a fost incadrata in mod eronat in clasa 1 de risc seismic, adica a primit "bulina rosie" pe nedrept.

Deoarece cladirea Teatrului Nottara este incadrata in clasa 1 de risc seismic, din noiembrie a fost interzisa desfasurarea specatacolelor. De atunci, actorii teatrului au jucat pe nenumarate scene "de imprumut". Din cauza asta numarul spectacolelor jucate in primele 5 luni ale anului s-a injumatatit, iar veniturile s-au prabusit la doar o treime din cele de anul trecut.

"Aceste 7 luni ne-au intors in timp cu 10 ani. Acum 10 ani au fost veniturile atat de mici, cat am facut noi din ianuarie pana in mai", a declarat directorul teatrului.

Primaria Capitalei a fost insa de acord sa plateasca o noua expertiza tehnica, iar concluzia a fost clara.

"Din punct de vedere al sigurantei, a noastra si a dumneavostra, de astazi se pot incepe spectacolele. Incadrarea constructiei s-a facut in clasa de risc seimic doi, deci am declasificat-o, am retrogradat-o din unu in doi", a mentionat prof. univ. dr. ing. Ioan Paul, seful comisiei de expertiza.

Fostul ministru care a introdus "bulinele rosii" spune ca in ultimii ani incadrarea unor cladiri in aceasta categorie s-a facut prea usor.

"Am cerut reanalizarea in mod corespunzator a tuturor cladirilor care au fost declarate cu gradul de risc 1 pentru ca sunt multe care nu este adevarat acest lucru", Nicolae Noica, fost ministru al lucrarilor publice.

De rezultatele expertizei se bucura cel mai mult actorii.

"Primul spectacol oficial va fi in septembrie, nu stim exact cand", a spus directorul teatrului, Marinela Tepus.

"Veniti inapoi la teatrul Nottara, nu pica cladirea. Daca e sa pice vreodata teatrul Nottara sa stiti ca Bucurestiul nu mai exista. Va pup !..." -  a spus actorul Ion Haiduc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO