Teatrul de Opereta "Ion Dacian", renovat cu 9 mil. euro, inchis dupa jumatate de an. Ce este in neregula la constructia noua

Ultimul update: Sambata 14 Mai 2016 07:20
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2016 18:33
Categorie: Social

Situatie incredibila la noul sediu al Teatrului de Opereta "Ion Dacian". Sala de spectacole noua, inaugurata cu fast in ianuarie 2015, dupa o investitie de aproape 9 milioane de euro, este de jumatate de an nefunctionala.

Multe spectacole, printre care si celebrul musical "Fantoma de la Opera", s-au jucat cu sala plina, fara ca ea sa aiba autorizatie de functionare. Ramasi din nou pe drumuri, mai multi artisti ai operetei sustin ca noua constructie, pe baza metalica, este oricum un dezastru si nu indeplineste conditiile de acustica sau de clima.

Noul Teatru de Opereta, situat chiar langa Ministerul Culturii, a fost inaugurat in ianuarie 2015, cu celebra productie "Fantoma de la Opera", adusa pentru prima data in Romania.

La un an distanta, intrarea principala sta intr-un decor plin de buruieni, iar artistii canta pe unde apuca.

In aceasta cladire, Ministerul Culturii a investit aproape 9 milioane de euro. La momentul inaugurarii, autoritatile spuneau ca este o sala de spectacole completa, cum putine exista in Romania. Dar desi aici s-au desfasurat spectacole timp de aproape o jumatate de an, cladirea nu a avut in niciun moment autorizatie de functionare de la ISU.

Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU: "Ca urmare a unui control efectuat de ISU Bucuresti in martie, s-a acordat amenda contraventionala de 5.000 de lei. Totodata, nu a existat o solicitare scrisa pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu."

Inaugurarea se facea sub conducerea de atunci a Operei: Razvan Ioan Dinca, cercetat penal in prezent, si a ministrului culturii, Ionut Vulpescu. Acesta declara atunci: "Putem vorbi de un proiect incheiat, dus pana la capat, intr-o tara renumita, mai degraba, pentru ca, prea adesea, isi lasa balta interesele."

Artistii sunt de alta parere...

Catalin Petrescu, solist al operetei: "Stiam ca nu este totul in regula, stiam ca santierul este inca in functiune, dar am facut frumos, curat, lumea a vazut o sala frumoasa, am ascuns totul sub pres si am jucat, am fost surazatori."

Daniel Madia, prim-solist al operetei: "Aceasta sala a costat enorm de multi bani, nu a fost terminata, a fost inaugurata intr-un mod dubios. Trebuia ca sala sa aiba un standard. Unde-i standardul? De ce nu functionam astazi?"

In aceeasi sala, tot in 2015, PSD a tinut Conferinta Femeilor social-democrate, iar PNL Gala Tineretului Liberal.

Daniel Madia, prim-solist al operetei: "Problema cu aceasta cladire este ca ea nu serveste scopului pentru care a fost construita. Acustica este absolut aberanta, este din tabla si spatiile nu sunt bine antifonate. Veniti si cantati! Se canta cu lavaliere."

Practic, vorbim despre o constructie pe structura metalica, de 6.300 de metri patrati. O hala uriasa care a inghitit pana acum aproape 9 milioane de euro, bani publici, si care nu corespunde nevoilor artistilor. Acestia sustin ca vor merge mai departe si vor face plangere la DNA pentru a afla cine sunt vinovatii.

Corina Suteu, nou ministru al Culturii, la
Corina Suteu, nou ministru al Culturii, la "Dupa 20 de ani": "Incerc sa folosesc momentul de la Opera si sa incep o reforma"
VIDEO PROTVPLUS.RO
reabilitare blocuri
Blocurile vechi, reabilitate încet şi prost. "Curge apa în casă de câte ori plouă"
Escrocul care a strâns bani în numele unui copil bolnav s-a prezentat drept "Samariteanul"
Autorităţile vor să instruiască şi să perfecţioneze 4.000 de asistenţii maternali
Inspectoratul Şcolar Timiș nu are internet la simularea de Bac, din cauza primarului Robu
Acțiune umanitară la Oradea. Localnicii sunt invitați să doneze o pâine pentru nevoiași
Vara a venit la jumătatea lui martie. O domnişoară îi arată reporterului cum s-a bronzat
elevi
Conferinţă internaţională despre lumea de mâine, organizată de elevii unei școli din Cluj
Cât câștigă o infirmieră în România vs Anglia și Israel. O româncă a decis să revină în țară
Avantajele oferite de universități din Cluj și Galați pentru a atrage studenți
Bucureștenii au invadat parcurile și terasele. Constănțenii s-au bucurat de soare
Cum deosebim măslinele vopsite negre de cele naturale. Sfatul specialiștilor
6 cabluri de dirijare a traficului feroviar au fost tăiate, pentru a fi furate. Anunțul CFR