Te vezi la Stirile Pro Tv: Dreptul la a doua sansa (II)

05-10-2008 00:00


Cristian Tabara prezinta cazurile a trei femei care isi ispasesc pedepsele in penitenciarul de la Targsor. Ramane ca dumneavoastra sa decideti daca ele pot fi redate sau nu societatii si, mai ales, cum vor fi reintegrate in comunitate.


Camelia Tapoi
nu se considera o criminala si crede ca mustrarile de constiinta sunt cea mai mare judecata. Daca s-ar pune in locul familiei victimelor nu crede ca s-ar ierta, mai ales prin prisma torturilor la care au fost supusi batranii. De altfel, nu crede ca s-a iertat pe sine insasi in tot acest timp.

Camelia asteapta acum de la Dumnezeu o sansa din partea altora, sansa la o viata normala si la o familie. Nu pare dispusa sa faca ceva in acest sens, poate din teama ca actiunile ei vor fi din nou rele sau ca va lua decizii gresite. Ii este frica de libertate si ii e teama ca nu cumva copiii ei sa fie rusinati de acest trecut dureros.

Viata in inchisoare ii permite sa lucreze, sa citeasca sau sa coasa goblenuri. Si cam atat, inca aproximativ sapte ani. Caci in Romania condamnarea pe viata inseamna de fapt 20-25 de ani de detentie.

Daca se caieste sincer sau nu, ramane de vazut. Cristian Tabara mai propune inca doua cazuri de la Targsor, caci un verdict definitiv in asemenea situatii este greu de dat. Astfel, vor veni in fata dumneavoastra o condamnata pentru acelasi gen de infractiune: talharie, bataie, dupa care victima este abandonata in agonie si moare. Apoi, o judecatoare acuzata de luare de mita.

VIDEO PROTVPLUS.RO