Te plictiseste ora de mate? Gandeste-te de 5000 de ori pana sa chiulesti. Risti o amenda ametitoare

Dată publicare: 27-09-2011 13:01
Dată actualizare: 30-10-2012 15:35


In multe orase din tara politistii au anuntat inca de luni o actiune de proportii: controale in toate barurile de pe langa scoli pentru a-i surprinde pe elevii care chiulesc si a-i taxa pe vanzatorii care le ofera bautura si tigari.

Fireste, dupa avertismente, marti n-a mai fost picior de elev in multe localuri, unde altadata era greu sa prinzi un loc la ora 9 dimineata.

La Deva, in lipsa elevilor chiulangii, care sa justifice campania din baruri, politistii le-au facut instructaj angajatilor, destul de plictisiti.

In sase baruri, clientii adolescenti se lasau marti asteptati, chiar daca neoficial toata lumea recunoaste ca aici era arhiplin, in zilele fara razii.

La Pitesti, aproape aceeasi poveste: la terasele in aer liber nici tipenie de chiulangiu. Doar inauntru, la biliard, elevii stau ciorchine pe la mese: chipurile fac sport.

Politistii si-au tinut discursul, dar elevii au cam ridicat din umeri.

La Sinaia se pare ca se chiuleste cu seninatate.

Politistii spun ca, potrivit legii invatamantului, amenda pentru chiul este, incepand de anul acesta, 5000 de lei, bani pe care parintii vor fi obligati sa-i plateasca daca nu-si pot convinge copiii sa stea in banca la ore.

Deocamdata, insa, legea nu se aplica, pentru ca nu au aparut normele de aplicare.

Tags: elevi, absente, amenzi,


VIDEO PROTVPLUS.RO