Taur uriaș la proțap, pregătit în Sibiu. Reacțiile turiștilor străini
Sibiul se pregăteşte intens pentru 2019, an în care va fi Regiune Gastronomică Europeană.
O primă repetiție cu public a avut deja loc în ultimul sfârşit de săptămână, când peste o sută de bucătari au gătit specialităţi ardelenești, săsești și ungurești.
Vedeta zilei a fost un taur din rasa Angus, pentru care bucătarii au pregătit din timp proțapul uriaş, iar focul nu s-a stins până la asfinţit.
Radu Zărnescu, chef: ”Încă nu am făcut un taur atât de mare, astfel că a trebuit să ne pregătim tehnic în spatele acestui show: 2500-2600 de porţii."
Pofticioşii care au ajuns la Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului au urmărit întregul proces, iar la final s-au bucurat de rezultat.
Turiști: ”Nu am văzut un proţap aşa mare niciodată şi am văzut câteva în viaţa mea. E bun din punct de vedere culinar, gustos."
Turistă: ”Sunt venită din Italia în vacanţă, prietenul meu este italian şi a rămas foarte plăcut impresionat de aşa ceva."
Cei care nu au avut răbdare şi au vrut să îşi astâmpere foamea au avut de unde alege.
Turist bulgar: "Am încercat carnea de vită cu cartofi, berea şi totul a fost gustos."
Turistă din Bolivia: ”E foarte bună, îmi place, dar îmi place mai mult gulaşul."
Turist: ”E minunat, o idee minunată să promovezi lucrurile locale. Clădirile şi bisericile sunt peste tot, dar mâncarea şi cultura sunt mereu identitatea locală."
Tot în aer liber s-a gătit şi în centrul Sibiului. Acolo, alţi bucătari iscusiţi au reinterpretat reţete vechi.
Demonstraţii culinare au avut loc şi în alte zone din judeţ - toate aceste evenimente fiind o avanpremieră a programului „Sibiu, Capitală Gastromică Europeană 2019".
Bugetul estimat pentru organizarea evenimentelor de anul viitor se ridică la peste opt milioane de euro.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
Sursa: Pro TV
Etichete: Sibiu, mancare, Regiune Gastronomica Europeana,
Dată publicare:
13-08-2018 19:11