Eurostat: România, pe ultimul loc la angajați cu contracte temporare

13-08-2018 10:13


locuri de munca

România este pe ultimul loc din Europa la numărul de angajați cu contract temporar de muncă, fiind urmată de Lituania, Estonia și Letonia. Polonia, Spania, Portugalia și Croația se află la pol opus, cu cel mai ridicat procent, informează Eurostat.

 

Posibilitatea găsirii unui loc de muncă permanent a scăzut uşor în perioada 2002 - 2017, iar procentul angajaţilor cu contract temporar de muncă din UE a crescut de la 11% în 2002 la 13% în 2017. Ponderea femeilor din UE care lucrau anul trecut cu contract temporar de muncă (14%) era aproape similară cu cea a bărbaţilor (13%), informează Eurostat, conform Agerpres.

Creşterea numărului de angajaţi care lucrează în regim part-time reprezintă o altă schimbare semnificativă a condiţiilor de muncă. Procentul persoanelor din UE care lucrează în regim part-time a urcat de la 15% în 2002 la 19% în 2017.

Ponderea femeilor din UE care lucrau anul trecut în regim part-time (31%) era era mult mai ridicată decât cea a bărbaţilor (8%).

Cel mai scăzut procent de angajaţi care lucrează în regim part-time în UE se înregistra anul trecut în Bulgaria (2%), Ungaria (4%) şi Croaţia (5%), iar cel mai ridicat în Olanda (47%), Austria (28%), Germania (27%), Belgia şi Marea Britanie (ambele cu 24%).

Şi România se află printre statele cu cel mai scăzut procentul de angajaţi care lucrează în regim part-time, cu 6,5%.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO