Tarile dezvoltate sufera de cancer si boli de inima. Cat e afectata Romania de "ucigasul bogatilor"
STUDIU "THE ECONOMIST": Cancerul si bolile de inima provoaca cele mai multe tragedii in lume. Conform unui studiu, 63% dintre mortile din anul 2008 au fost provocate de cancer si boli de inima.
Faptul ca media de varsta a populatiei globului incepe sa se ridice are efecte si in cauzele decesului.
In tarile in care nivelul de trai este ridicat, si media de varsta a populatiei creste, astfel pana in 2030 tarile in care oamenii se bucura de salarii si conditii de trai bune vor avea un procent de 22% din populatie cu varste de peste 65 de ani, dublu fata de 1990. China va prinde din urma acest procent, in aproximativ 2036.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
The Economist prezinta un studiu in care mai bine de jumatate din cei 56 de milioane de oameni care au decedat in urma cu 4 ani au suferit boli de inima sau cancer.
"Aproape jumatate dintre adultii americani sufera de boli cronice, precum diabet sau tensiune ridicata, iar pe masura ce tarile devin mai bogate, bolile bogatilor se raspandesc mai rapid. Desi in Calcutta, tinerii sunt ucisi din cauza infectiilor, pentru cei cu varste medii, bolile de inima si cancerul sunt cei mai mari ucigasi.", scrie The Economist.
Conform graficului prezentat de The Economist, in 2008, romanii cu varste cuprinse intre 30 si 70 de ani aveau intre 25 si 35% sanse sa moara din cauza cancerului sau a bolilor de inima.
Sursa: The Economist
Etichete: romania, cancer, boli cardiovasculare,
Dată publicare:
01-06-2012 21:25