Tarifele de parcare în zonele centrale ar putea crește drastic în 2018

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 03 Decembrie 2017 17:37
Categorie: Social

Noul an vine cu vești proaste pentru șoferi. În multe orașe ale țării tarifele de parcare în zonele centrale ar urma să crească drastic.

Administrațiile locale vor, astfel, să elibereze principalele bulevarde și să-i forțeze pe șoferi să folosească mijloacele de transport în comun. De cealaltă parte oamenii, susțin că nu renunța la confortul mașinii personale pentru că nu se pot baza pe programul autobuzelor.

La Cluj, taxele de parcare în zona centrală au fost dublate la începutul anului. Astfel, un șofer care își lasă acum mașină la kilometrul zero trebuie să plătească 4 lei pentru o oră.

La orele prânzului cea mai mare parcare din centrul orașului este ocupată în totalitate, iar șoferii se pun la coadă zeci de minute pentru a putea prinde un loc liber.

Șofer
: "Sunt exagerat de mari și este un abuz. De exemplu dacă stai o oră și două minute, pentru cele două minute îți mai ia 4 lei. Din păcate e o necesitate pentru că lucrez în zonă. Vin aproape zilnic și cheltuiesc chiar și 100 de lei pe parcare pe lună, ceea ce e foarte mult pentru salariile noastre mici"

Municipalitatea vrea că de la începutul anului viitor, tarifele să fie mărite din nou, cu 25%. Va fi limitat, se pare, și timpul de parcare la două ore. Autoritățile susțin că șoferii au totuși o alternativă.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Mun. Cluj-Napoca:
Parcarea în zona pericentrală, la Sala Polivalentă sau Cluj Arena oferă tarife mult mai rezonabile pe parcarea lunară, în plus pot folosi transportul în comun care a fost revizuit în Cluj - Napoca, prin creearea de linii dedicate.

Și în Bistrița a fost majorat tariful pe 27 de străzi din oraș. De la 1 leu pentru o oră, la 2 lei din ianuarie.

Mihai Ruşti - purtător de cuvânt Primăria Bistrița:"Practic majorarea asta este decât o aliniere la tarifele practicate în alte părți din țară. "

În acest mod autoritățile cred că ar putea elibera și parcările din zona centrală care sunt ocupate de angajații din zonă. Mai ales că o zi de parcare va costă 15 lei.

Bistrițenii se plâng că în centrul orașului angajații magazinelor și ai primăriei vin cu mașinile și timp de 8 ore ocupă în mod nejustificat o mare parte din parcări. Sunt comozi, spun autoritățile, pentru că la nici 500 de metri de aici parcarea gratuită amenajată de primărie e goală mai tot timpul. "

În Baia Mare din peste 15 mii de locuri de parcare, doar 4500 sunt publice, restul fiind rezidențiale. În ultimul an prețul unui abonament a scăzut de la 400 la 100 de lei pe an.

Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare
: "Avem o nevoie în următorii 5 ani de 10 puncte de parcare în zonele aglomerate, parcări suberane și supraterane pentrua degreva buleverdele de parcările care sunt amenajate la marginea bulevardelor ocupând o bandă de circulatie. "

În Capitală autoritățile sunt depășite de mult de situație. Primăria a făcut nenumărate studii de fezabilitate și propuneri pentru locuri noi, însă în ultimii 5 ani a construit doar o singură parcare subterană în zona centrală. Anul acesta s-a vehiculat ideea introducerii unei viniete de centru, o taxa pentru șoferii care vor să meargă prin mijlocul Bucureștiului. Deocamdată, tarifele de parcare rămân neschimbate.

Bătaie din cauza unei parcări greșite, în Bistrița. Polițiștii au întocmit dosar penal
Bătaie din cauza unei parcări greșite, în Bistrița. Polițiștii au întocmit dosar penal
VIDEO PROTVPLUS.RO
zăpadă Piața Victoriei
Pancartă luminoasă pe grămada de zăpadă din Piaţa Victoriei: "Aici e PSD Firea"
Animalele de companie care au ajuns să facă bani pentru stăpânii lor
Femeie tâlhărită în propria casă de 4 indivizi cu cagule, care au legat-o și au lovit-o
Românul care a organizat primele raliuri are 100 de ani. A lucrat și cu Regele Mihai
Concurs de pescuit la copcă, în Bacău. ”Avem slăninuță, pește este puțin”
Klaus Iohannis, selfie cu schiori, în Munții Șureanu
gradinita
Grădinițe și creșe cu tarif de doar 8 lei/zi, ridicate cu fonduri europene. ”Mană cerească”
Bărbat în scaun cu rotile umilit de taximetriștii în gara din Cluj. A câta mașină l-a luat
Cursuri suspendate astăzi în 59 de unităţi de învăţământ. În ce județe se vor închide școlile
Deputatul Nicușor Dan a realizat ”HARTA interactivă a frigului RADET” în București
O infirmieră debutantă are salariul cu 52% mai mare decât una cu 32 de ani vechime
Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse de în Parcul Natural Putna- Vrancea