Targ de imbracaminte romaneasca la Sala Polivalenta din Bucuresti!

Dată publicare: 10-12-2008 00:00
Dată actualizare: 31-10-2012 10:41


Lumea s-a strans de dimineata sa vada cu ce oferte au venit cei de la targul de imbracaminte si incaltaminte romaneasca, deschis de miercuri pana duminica la Sala Polivalenta.


Este ingrijorare si in industria usoara romaneasca. In ultimii patru ani, productia a scazut la jumatate, iar mana de lucru este tot mai rara. Tocmai de aceea, producatorii de imbracaminte si incaltaminte incep sa faca reduceri tot mai mari si vin cu fel de fel de promotii.

Preturile au fost atractive pentru majoritatea cumparatorilor. Au gasit doua pulovere la pret de unul, adica 50 de lei, cizme din piele la cel mult 250 de lei, haina de blana si piele naturala cu 350 de lei.

Sunt si firme care au venit la targ cu linii de lux. Vand, de pilda, un palton cu 400 de lei.

Putini mai sunt cei din domeniu care pot spune nu doar ca se mentin, ci sunt si pe plus. Daca in 2004 productia era de peste 13 miliarde de lei, in 2008 a ajuns la sase milarde de lei.

Din pacate, asteptarile sunt la fel de sumbre si pentru 2009. Reprezentantii industriei spun ca singurii care vor rezista sunt cei care vor renunta la exportul de tip lohn si isi vor construi un brand puternic pe piata din Romania.

Recent, tot din seria produselor autohtone, Capitala a gazduit Targul Produselor Traditionale Romanesti.


VIDEO PROTVPLUS.RO