De la coada la moaste, la cea pentru sarmale. La Braila, credinciosii au aniversat ziua ocrotitorului orasului, Sf. Nicolae

Ultima actualizare: 10-12-2014 06:59

Mare sarbatoare, sambata, la Braila, unde sute de credinciosi au aniversat ziua ocrotitorului orasului, Sfantul Nicolae.

Oamenii au indurat vremea urata de afara pentru a se inchina la moastele sfantului si si-au indreptat spre cer cele mai fierbinti rugi. Apoi, s-au asezat din nou la coada, de aceasta data pentru o farfurie cu sarmale.

Sute de credinciosi au luat parte la slujba oficiata de episcopul Dunarii de Jos, alaturi de un sobor impresionant de preoti. Apoi, toti au iesit in curtea bisericii, unde au fost asezate moastele Sfantului Nicolae, aduse de la Galati.

Chiar daca afara ploua, pelerinii au stat la coada doar pentru a ajunge in dreptul raclei si pentru a se ruga pret de cateva minute. Autoritatile au luat masuri de precautie si au impartit ceaiuri calde.

Apoi, oamenii s-au asezat la o alta coada ca sa prinda macar o portie de sarmale din cele 6.000 pregatite.

Mariana Miric, asistent social: "Am pregatit sarmalute de post in foi de vita, care se vor imparti la enoriasii cu buna credinta."

Moastele Sfantului Nicolae au fost lasate in curtea bisericii. In total, peste 10.000 de oameni au trecut pe la racla in speranta ca rugile le vor fi auzite.

Sute de oameni au stat la coada, in ploaie, sa se roage la moastele Sfantului Nicolae. Coada s-a mutat apoi la sarmale

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO