Suntem codasii Europei si la capitolul brevete pentru soiuri de plante
O spun chiar specialistii de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. Exista insa o mana de cercetatori au inteles cat de important este acest lucru. Restul pot oricand sa cada victime ale spionajului agricol.
"Usturoiul ager" este brevetat de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, la cererea unor cercetatori din Craiova. In total sunt cam 300 de plante protejate in tara si in Uniunea Europeana. Soiuri care se vand deja foarte bine, nu doar in pietele oltenilor, ci si in strainatate.
Isteti de fel si mai iuti de picior, oltenii au jucat pe cartea castigatoare. Dupa ce au creat in laborator semintele magice au dat fuga la OSIM, de unde si-au luat patalama. Multi altii au ignorat forta pe care o confera un brevet de inventie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Romanii sunt codasi insa la acest capitol fata de unguri, cehi si bulgarii, care stiu ca si in agricultura pot aparea spionii.
Autoritatile anunta ca toti cei interesati platesc la inceput o taxa de cateva sute de lei. Apoi, pot sta linistiti 30 de ani. Inventia lor este astfel protejata in tot acest timp.