Mischantus, planta care poate revolutiona sistemele de incalzire

Ultima actualizare: 06-06-2012 21:19

Are putere calorica mare si in plus nu trebuie sa dai toata ziua cu sapa la radacina ei. Specialistii au descoperit recent ca odata aruncata in foc, face la fel de multa caldura ca lemnul.

Daca punem pe geamuri si niste folii metalizate, atunci nu mai avem de ce sa ne temem de ger.

Daca aveti gradina si va pricepeti cat de cat la agricultura atunci puteti sa cultivati langa casa aceste plante energetice. Cresc ca balariile si se inmultesc fara probleme pe parcursul a 20 de ani.

Planta se numeste Mischantus sau planta viitorului si o jumatate de hectar ar putea asigura caldura si apa calda pentru un an de zile la o locuinta de 300 metri patrati.

Presate, Mischantus se folosesc si pentru termoizolatie.

Investitia pentru o astfel de cultura este de 1.000 de euro. Plantele uscate pot fi arse in orice soba, dar pentru o centrala automata mai dati niste bani.

Daca nu sunteti multumiti pe deplin, atunci specialistii va recomanda plasmele termice care costa aproximativ 500 de euro si consuma foarte putina energie.

Si ca sa faceti sauna in casa, reduceti risipa cu folia metalizata pentru geamuri. Pierderile scad astfel de la 35 la 10 %. Pretul este de 50 de euro pe metru patrat.

Panourile foto-voltaice care se intorc dupa soare, dar si cele electronice care se incarca de la orice sursa de lumina ne pot reduce cheltuielile cu intretinerea. Mai greu este insa la inceput cand trebuie sa le cumparam pentru ca nu sunt ieftine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO