Suma fabuloasa pe care a platit-o Primaria Capitalei pentru chirie, timp de 6 ani. Planurile lui Firea din aceasta toamna

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00

Vechiul sediu al primariei Capitalei este primul santier vizitat de Gabriela Firea dupa castigarea alegerilor. Primarita a inspectat lucrarile si a intrat in viitorul ei birou, unde vrea sa aduca icoane si un preot ca sa-l sfinteasca.

De peste sase ani, cladirea de patrimoniu se afla in renovare, in timp ce primaria sta cu chirie si plateste peste un sfert de milion de euro pe luna.

Situata peste drum de Cismigiu, Primaria Capitalei este o cladire emblematica a Bucurestiului. A fost ridicata in urma cu un secol si are o suprafata de peste 20.000 de metri patrati. Lucrarile de consolidare si renovare au inceput in 2010 si erau programate sa dureze doi ani, nu sase. In tot acest timp, primaria a stat cu chirie si a platit o suma astronomica - 280.000 de euro pe luna.

Daca lucrarile ar fi fost gata la timp, primaria ar fi economist chiria pe 4 ani - adica peste 13 milioane de euro.

"Intarzierile au aparut…am avut de exemplu 9 luni de zile la avizul de cultura", a declarat Dragos Mocanu, manager de proiect.

In septembrie, Primaria se va muta inapoi in vechiul sediu. Iar Gabriela Firea va avea acelasi birou pe care l-au ocupat inaintea ei Sorin Oprescu si Traian Basescu.

Primarita capitalei isi doreste un birou cat mai simplu, cu putina mobila: "Cred ca e normal sa sfintim biroul primarului, voi avea cu siguranta minimum o icoana, daca nu chiar mai multe. Am si primit cateva in dar, una de la Ierusalim si una de pe Muntele Athos, bineinteles o biblie...", a declarat Gabriela Firea.

Desi nu si-a preluat inca mandatul, Gabriela Firea promite introducerea transportului public gratuit in capitala. Pentru inceput cate doua ore pe zi, dimineata si seara: "Introducem gratuitate pentru inceput in orele inainte si dupa varfurile zilei. Intr-o capitala europeana s-a constatat ca este cel mai aglomerat dimineata intre 8.15 si 9.15 si atunci municipalitatea a oferit gratuitate cu o jumatate de ora inainte de a incepe varful de trafic si cu jumatate de ora dupa acest varf".

Gabriela Firea nu vrea sa spuna deocamdata si de cand vor circula bucurestenii gratuit cu autobuzul si tramvaiul. Insa precizeaza ca, inainte de toate, Primaria va introduce pe principalele artere benzi speciale doar pentru transportul public.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO