Studiu: dupa ce ca traiesc prost, romanii mai sunt si pesimisti

Dată publicare: 19-08-2010 00:00
Dată actualizare: 20-07-2012 07:20


Traim prost si suntem mai pesimisti ca niciodata. Daca mai era nevoie, ne-o confirma un sondaj recent. Iar lipsa zambetului este deja statistica. Nivelul optimismului inregistreaza cele mai scazute valori de dupa revolutie incoace.

Aproape trei sferturi din populatie apreciaza conditiile de viata ca fiind «mai proaste» fata de anul trecut. Cei mai multi oameni declara ca nu castiga mai mult de strictul necesar si se tem in principal de cresterea preturilor.

Tot acum se inregistreaza cel mai inalt nivel al nemultumirii fata de viata politica din 1990 pana in prezent, de 87 % din populatie.

De asemenea, un procent insemnat abia mai spera la un loc de munca. In plus, romanii se simt si mai bolnavi ca niciodata.

Sondajul a fost realizat de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.162 de persoane in varsta de peste 18 ani. Eroarea este de +/- 3 %.

Cu salariile macinate de reducerea de 25 %, de rate la banci sau datorii, multi dintre romani au si uitat ce inseamna optimismul atunci cand calculeaza banii cu care mai raman, dupa ce-si platesc darile. Este si cazul Corinei Davidoiu, politist comunitar in Campina de cinci ani si viitoare mamica. Luna aceasta, cand si-a vazut fluturasul de salariu, i s-au inmuiat picioarele: doar 36 de lei!

Cand primesc leafa, multi dintre bugetari nici nu au pentru ce sa se bucure.

Mai multi angajati ai Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Brasov traiesc aceeasi drama - in ziua de salariu numara doar cu cativa lei.

Aflati intr-o situatie disperata, multi bugetari se gandesc deja sa-si caute un alt loc de munca, in tara sau in strainatate.

 

 

Tags: salarii, studii, romani,


VIDEO PROTVPLUS.RO