Studiu: dupa ce ca traiesc prost, romanii mai sunt si pesimisti

×
Codul embed a fost copiat

Traim prost si suntem mai pesimisti ca niciodata. Daca mai era nevoie, ne-o confirma un sondaj recent. Iar lipsa zambetului este deja statistica. Nivelul optimismului inregistreaza cele mai scazute valori de dupa revolutie incoace.

Aproape trei sferturi din populatie apreciaza conditiile de viata ca fiind «mai proaste» fata de anul trecut. Cei mai multi oameni declara ca nu castiga mai mult de strictul necesar si se tem in principal de cresterea preturilor.

Tot acum se inregistreaza cel mai inalt nivel al nemultumirii fata de viata politica din 1990 pana in prezent, de 87 % din populatie.

De asemenea, un procent insemnat abia mai spera la un loc de munca. In plus, romanii se simt si mai bolnavi ca niciodata.

Sondajul a fost realizat de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.162 de persoane in varsta de peste 18 ani. Eroarea este de +/- 3 %.

Citește și
Autostrada Transilvania
Romania nu mai investeste in nimic. Rectificarea a taiat toate fondurile
FBI, despre Florin Duduianu, unul dintre cei mai periculoși interlopi ai României: „A fost o infracțiune gravă”

Cu salariile macinate de reducerea de 25 %, de rate la banci sau datorii, multi dintre romani au si uitat ce inseamna optimismul atunci cand calculeaza banii cu care mai raman, dupa ce-si platesc darile. Este si cazul Corinei Davidoiu, politist comunitar in Campina de cinci ani si viitoare mamica. Luna aceasta, cand si-a vazut fluturasul de salariu, i s-au inmuiat picioarele: doar 36 de lei!

Cand primesc leafa, multi dintre bugetari nici nu au pentru ce sa se bucure.

Mai multi angajati ai Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Brasov traiesc aceeasi drama - in ziua de salariu numara doar cu cativa lei.

Aflati intr-o situatie disperata, multi bugetari se gandesc deja sa-si caute un alt loc de munca, in tara sau in strainatate.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Boc: subventiile pentru termoficare vor fi acordate si in acest an
Boc: subventiile pentru termoficare vor fi acordate si in acest an

Premierul Emil Boc a anuntat ca noua strategie energetica se va aplica in Romania abia din 2011, astfel ca subventiile pentru termoficare vor fi acordate mai departe si in acest an.

Romania nu mai investeste in nimic. Rectificarea a taiat toate fondurile
Romania nu mai investeste in nimic. Rectificarea a taiat toate fondurile

Programe intregi de investitii au inghetat dupa rectificarea bugetara, de la autostrazi sau reabilitare termica, pana la reparatiile drumurilor. Se adauga multe investitii mici, facute de autoritatile locale, care au pierdut si ele 500 mil de euro.

Avem un medic la 1.000 de locuitori si vrem performanta in sanatate
Avem un medic la 1.000 de locuitori si vrem performanta in sanatate

Nepasare sau lipsa de personal! Si una si alta! O demonstreaza cazurile de malpraxis inregistrate an de an la Colegiul Medicilor, dar si cifrele statistice care arata ca Romania are cel mai mic numar de medici la 100.000 de locuitori din UE.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.