Studentii din Bucuresti vor primi o bursa de 500 de lei, daca vor indeplini anumite conditii. Ce a decis primaria Capitalei

15-11-2016 18:48


Studentii care stau in gazda, la niste batrani, sau la familii cu elevi din Bucuresti, pot solicita primariei Capitalei o bursa de 500 de lei pentru plata chiriei.

Totul face parte dintr-un proiect numit: "Parteneriat intre generatii", votat marti, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

In schimbul aestei sume, studentii trebuie sa ii ajute pe cei in varsta la cumparaturi sau sa ii scoata la plimbare, o data pe saptamana. Iar cei care locuiesc, cu familii cu copii, sa ii indrume pe cei mici, la teme.

O camera intr-un apartament impartit cu un pensionar, respectarea regulilor stricte ale casei si a programului de liniste, ce nu si-ar dori un tanar in mod normal, ar putea deveni totusi tentant.

Studentii vor putea primi, de la primarie, o bursa de 500 de lei daca accepta sa locuiasca alaturi de batrani sau de familii cu copii scolari.

Pentru a putea obtine bursa studentii trebuie sa indeplineasca, insa, si niste conditii. sa invete la zi, sa aiba media peste 8 si sa nu depaseasca 26 de ani.

Studenta: "Nu m-ar deranja neaparat, doar ca cu cate proiecte avem, ora noastra de culcare e undeva pe la 3 dimineata si trezirea la 6. Nu stiu cat de usor ar fi sa lucrez cu copii sau batrani in jur."

"Parteneriatul intre generatii", propus la initiativa asociatiilor studentesti, a fost votat marti de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Pe langa chirie, studentii ar putea sa isi plateasca din acesti bani, printr-un voucher - manuale si mancare.

Bursa vine si cu responsabilitati. Studentii trebuie sa le faca batranilor cumparaturile si sa ii scoata la plimbare macar o saptamana, iar pe copii sa ii ajute la teme cate doua ore, de doua ori pe saptamana.

Reporter: "V-ati gandit sa luati o studenta, un student in gazda?"

Batrana: "Niciodata. Si eu am fost studenta si mi-a placut intotdeauna viata de camin."

Proiectul a fost aprobat, insa, primaria nu a estimat, deocamdata un buget total din banii publici. Studentii pot aplica pe site-ul pmb.ro si ulterior, in functie de numarul inscrierilor, o comisie va stabili cadrul legal de implementare.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO