Si PNL vrea referendum pentru modificarea Constitutiei, asa cum a propus "Coalitia pentru Familie"

14-11-2016 19:56


Tot mai multe partide sustin organizarea unui referendum pentru modificarea Constitutiei in sensul redefinirii notiunii de familie asa cum a solicitat si "Coalitia pentru Familie".

Luni, liberalii au facut primul pas pentru semnarea unui protocol cu aceasta organizatie.

PNL ar dori ca referendumul pentru modificarea Legii Fundamentale sa aiba loc in aprilie 2017. Liberalii au tinut sa precizeze ca sustin familia traditionala, insa cred in masuri de protectie juridica pentru minoritati asa cum prevede Constitutia.

Solicitarea celor din "Coalitia pentru familie" vine ca urmare a unei initiative a societatii civile semnata de peste trei milioane de romani, care cer ca in Constitutie sa fie precizat ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita dintre un barbat si o femeie.

Demersul este sustinut si de social-democrati care au spus in repetate randuri ca sunt de acord cu organizarea unui referendum.

Tot luni si ALDE a anuntat semnarea protocolului in acest sens cu Coalitia pentru Familie, in timp ce unii lideri USR, sunt si ei de parere, ca o decizie pe aceasta tem trebuie luata numai in urma unei consultari populare.

Presedintele USR Nicusor Dan a declarat, luni seara, ca in acest moment nu este potrivita o dezbatere referitoare la referendumul pentru modificarea Constitutiei pe tema familiei, conform Agerpres.ro

"Nu au venit (Coalitia pentru Familie -n.r.) pana in acest moment la noi. Nu va ascund ca in USR pozitionarea ideologica este diversa, ne unesc lucrurile pe care le-am spus: transparentizarea, eficientizarea administratiei publice, retehnologizarea Romaniei. Nu credem ca aceasta dezbatere trebuie sa interfereze cu prezenta campanie electorala", a spus Nicusor Dan, la Realitatea Tv.

Legat de casatoria dintre persoane de acelasi sex, Nicusor Dan a dezvaluit ca dezbaterea este legitima

"In USR sunt oameni cu opinii diverse. Eu, personal, nu o sa ma pozitionez public. Nu e dezbaterea potrivita pentru momentul asta. Consider ca mai avem 4 saptamani in care trebuie sa discutam ce facem cu Romania in urmatorii 4 ani", a mai adaugat Nicusor Dan.

 


 

VIDEO PROTVPLUS.RO