Bucurestenii satui de fast-food nu trebuie sa rateze targul traditional al placintelor si mustului
Intr-o capitala incarcata de praf, mall-uri si sufocata de masini exista si locuri unde oamenii descopera bucurosi gustul romanesc. Sunt targurile traditionale, cu bunatati gatite ca la mama acasa.
Cei care lucreaza in timpul saptamanii si mananca la fast-food, se rasfata de pilda in acest weekend in Capitala cu pastrama sau poale in brau, abia scoase din cuptor. Iar toamna, cu al ei must parfumat, pare anotimpul ideal pentru aceste targuri.
Inca de la intrarea la targ, oamenii fac o prima oprire. Mirosul gratarelor pe care sfaraie carnea este irezistibil. Mai greu este sa se hotarasca la ceva. Si pentru ca este un targ al toamnei, cei mai multi dintre comercianti au venit cu struguri si must.
Alegeri 2024
18:01
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
17:59
Artiştii, sportivii şi actorii îndeamnă românii să meargă la vot. „E zi de asumare a faptelor noastre”
17:58
VIDEO. De ce zâmbește Marcel Ciolacu în seara rezultatelor alegerilor prezidențiale: ”Chiar nu vă puteți da seama?”
17:50
Răsturnare de situație la rezultatele EXIT-POLL de la alegerile prezidențiale 2024. Cine intră în turul 2 - date neoficiale
Astfel de evenimente sunt perfecte pentru afacerea lor. Cine poate sa reziste unui pahar must facut pe loc?
"Lumea trebuie sa vada de unde curge, sa vada ce le dai. Pentru ca multi au cumparat gata ambalat si au luat teapa", a spus Florin, producator de vin.
Mustul si mancarea au fost tare apreciate de bucuresteni. Mare succes a avut, insa, si vinul. Asa ca acestor domni, de exemplu, nu le-a lipsit nimic.
Reporter: Ce va place aici?
Barbat: Tot. Mancarica, un sprit, muzica.
Reporter: Dar sotiile unde sunt?
Barbat: Sotiile sunt cu altii. Le-am trimis cu altii.
Atmosfera de sarbatoare si vremea frumoasa sunt cheia succesului unor asemenea targuri, la care producatorii vin, de multe, ori, la risc. Dar, chiar daca ies uneori in pierdere, tot in Capitala au cele mai bune vanzari. "Merita si nu merita. Depinde. Eu zic ca si merita. Macar sunt produse de calitate", spune un producator de prajituri din Oradea.
"Minunatele placinte poale in brau, branza dulce, branza sarata, varza, cozonacul domnesc moldovenesc, care este foarte apreciat in Capitala. Venim sa aducem ceea ce lipseste de pe masa bucurestenilor" spun producatorii de placinte din Botosani.
Bucurestenii care n-au avut timp sa mearga in aceasta frumoasa zi de toamna, pot vizita si duminica targul, in parcul IOR.