Spitalul Marie Curie din Bucuresti, intr-un impas fara precedent!

Ultima actualizare: 16-10-2012 23:46

In ultimele luni le-au plecat oamenii pe capete, si medici, si asistente. Se inchid unele sectii, se restrange activitatea in altele, cu toate ca aici vin zilnic 300 - 350 de copii bolnavi sau foarte bolnavi.

Se ocupa de ei cateva asistente si o mana de specialisti, aproape depasiti de situatie. In plus, sterilizarea este imperfecta, iar personalul continua sa plece ca de pe un vas care sta sa se scufunde.

Fara medici si asistente, doua sectii importante practic nu mai exista: Boli Respiratorii si Cardiologie Pediatrica.

Ar fi nevoie de 68 de asistente, dar ministerul a aprobat doar noua posturi, iar pentru medici numai sapte locuri, desi ar trebui 25.

Pacientii care nu pot fi trimisi in alta parte sunt internati in saloanele deja aglomerate. Medicii sunt disperati.

Frica apare si din alte cauze: sterilizarea din blocul operator. Iata ce spun medicii de acolo: "Centrul nostru de sterilizare este o bomba potentiala, care poate sa dea mari probleme. In viitor, posibil sa survina toate ingredientele unei catastrofe: o infectie intraspitaliceasca ce ar putea fi insotita si de decesul unor pacienti care au fost operati in conditii de nesterilitate."

Oficial, termenii sunt insa... moderati.

De ce se afla spitalul in situatia aceasta? Un medic de la Marie Curie, de exemplu, a primit o oferta in Anglia: minimum 45.000 de lire sterline pe luna, cam de 100 de ori mai mult decat castiga acum. Inca ezita, dar e la limita: fara echipa, face doar operatii minore, ca acum 25 de ani.

Daca sectiile continua sa se inchida si medicii sunt siliti sa dezerteze, ramane o intrebare: "Unde se vor duce cei 100.000 de copii care se prezinta anual la spitalul Marie Curie?"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO