Speriati de esecurile de la BAC din ultimii ani, elevii se inghesuie acum la meditatii gratuite. "La clasa nu invatam destul"
Speriati de lipsa unei perspective si treziti la realitatea dura, dupa ce mii de tineri n-au luat examenul maturitatii in anii trecuti, elevii de clasa a 12-a se inghesuie acum la meditatii gratuite.
In Bistrita, de exemplu, unde toate locurile s-au ocupat, doritorii au fost trecuti pe liste de asteptare.
In Bistrita, 20 de profesori voluntari le predau pe rand celor care vor sa se pregateasca suplimentar. Sunt peste 600 de elevi inscrisi, iar clasele au devenit neincapatoare. Numarul locurilor este insa limitat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mihai Rusti, purtator de cuvant Primaria Bistrita: "Cererile sunt mult mai mari, avem inca 160 de elevi in asteptare."
Inscrisii care acumuleaza 3 absente la pregatire pierd locul in beneficiul unui elev care vrea cu adevarat sa se puna cu burta pe carte.
Alexandra Macavei, eleva: "Ore gratuite nu se ofera oriunde si orele in privat sunt foarte scumpe."
Alina Pop, eleva: "Consider ca nu este destul ce invatam la clasa si in particular invatam mult mai repede, mai bine, deoarece putem comunica cu profesorul la alt nivel, mai apropiat."
Chiar daca mai sunt 7 luni pana la examenul de Bacalaureat, clasele raman pline dupa terminarea orelor si in Baia Mare. Cei mai multi elevi de-a 12-a vor sa ia note mari ca sa intre la facultati bune, dar n-au bani sa se pregateasca in particular.
Dan Ardelean, elev: "As dori sa iau o nota destul de mare pentru a admite la facultatea tehnica din Cluj. Mi se pare mai accesibil sa stau dupa ore si sa recapitulez cu profesorii."
Petronela Muresan, profesor de limba romana: "Raman dupa ore in numar mai mare. Cei mai multi dintre ei nu si-ar permite sa ia meditatii."
Anca Pop, profesoara de matematica: "Toata clasa sta, poate doar unu-doi care au problem cu naveta, restul toti sunt prezenti. Copiii si-au dat seama ca programul vine in sprijinul lor si ii ajuta in pregatirea pentru BAC."
Anul acesta, pentru prima data in ultimii 5 ani, procentul de promovabilitate la Bac a fost ceva mai mare. 66,41% dintre candidati au reusit sa ia nota de trecere, cu 7 procente peste cifrele din 2014.