Specie exotica de maimuta, gasita intr-un apartament din Rahova. Ce boli grave poate transmite acest animal


Ultimul update: Sambata 24 Septembrie 2016 02:29
Data publicarii: Miercuri 21 Septembrie 2016 18:04
Categorie: Stiri Sociale

O descoperire inedita au facut miercuri dimineata inspectorii Garzii de Mediu din Bucuresti, in garajul unui barbat din cartierul Rahova.

Omul tinea drept animal de companie o maimuta. Animalul vizibil stresat era tinut intr-o cusca ingusta, printre masini si cutii cu vopsea. Pentru ca legea nu permite detinerea unui astfel de animal exotic fara un certificat special, comisarii au inceput o ancheta.

Aceasta specie de macac, spun specialistii are nevoie de un spatiu vast ca sa se dezvolte si trebuie sa fie inconjurat de mai multe exemplare. Altfel devine stresat si agresiv. Macacul poate fi purtator de virusuri. In plus, nu ai voie sa detii un animal capturat din salbaticie.

Comisar Mircea Pupaza - Garda Nationala de Mediu Bucuresti: "Cetateanul respectiv va fi sanctionat contraventional, dupa care va avea o masura trasata, care inseamna spatiu, dieta, asistenta medicala inclusiv autorizare din partea Agentiei de Mediu, iar daca nu le respecta se va face sesizarea penala."

Inspectorii cred ca maimuta a fost adusa din strainatate iar proprietarul ar trebui sa aiba un certificat CITES care arata ca animalul provine din captivitate. Amenda in cazul in care nu au actul ajunge la 10 mii de lei. Biologii cred ca macacul din garaj ar trebui ridicat cat mai repede intrucat locul in care e tinut ii dauneaza.

Rois Rogher – biolog: "Conditii total improprii, spatiul e mult prea mic pt ce are el nevoie, vad ca e intr-un garaj unde sunt vopseluri, vaporii clar ii dauneaza. Are un tic nervos, e superstresata."

Mai mult, medicii veterinari care au lucrat cu astfel de specii atrag atentia asupra pericolelor la care se expun cei care vin in contact cu animalul.

Ovidiu Rosu - medic veterinar: "Intre 73% si 100% din macacii din captivitate sunt purtatori de herpes virus, hepatita B in special si poate fi transmisibila la oameni."

Inspectorii Garzii de Mediu nu au putut sa ia miercuri maimuta din garaj pentru ca proprietarul nu ar fi in Romania si a promis ca vine cu toate actele. Daca isi incalca promisiunea va raspunde si in fata politiei. Autoritatile spun ca pe piata neagra traficul de animale exotice este foarte mare. Pretul unei maimute de exemplu, ajunge pana la 2000 de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22