Soluţia inedită a fermierilor din Braşov: roşiile vândute la bistro

Dată publicare: 14-08-2017 12:02
Dată actualizare: 17-08-2017 15:18


Temperaturile foarte ridicate le dau mari bătăi de cap fermierilor, care s-au trezit cu sute de kilograme de legume, coapte înainte de vreme. În Braşov însă, s-a găsit o soluţie ieşită din tipare.

Un bistro i-a găzduit pe fermieri, iar aceştia şi-au vândut produsele nu de la tarabă, cum obişnuiau, ci din local! Şi toată marfă a "dispărut" în pungile clienţilor în doar câteva ore.

"Avem 11 soiuri. Roşia cherry, fandosită, marmat franţuzească. Aici avem această roşie roz, care este inima de bou poloneze, avem cherry pară galbenă".
Nu este prezentarea făcută din pragul unui aprozar, ci dintr-un colţ al unui bistro din centrul istoric al Braşovului, renumit pentru reţete locale. Pentru o zi, s-a transformat în târg de legume. Iar localnicii şi turiştii s-au arătat încântaţi de idee.

Oamenii au cumpărat în cantităţi mari - chiar lădiţe întregi, şi, până la prânz, s-a dat toată marfă: 140 de kilograme de tomate.

Fermierii spun că, imediat după ce sunt culese, roşiile au o aromă aparte.

În afară de tomatele puse la vânzare, au fost şi câteva kilograme bune folosite pentru un meniu special - clătite braşovene cu sos de roşii, supă rece de roşii sau paşte cu sos de roşii bio.

Roşiile s-au vândut cu 7 lei şi 50 de bani, kilogramul.

Tags: rosii, bistro, fermieri,


VIDEO PROTVPLUS.RO