Soarta trista a unei batrane care traieste cu 140 de lei/luna. Abia are ce manca si trateaza raceala cu bomboane mentolate

25-05-2016 12:33

Ati incercat vreodata sa traiti cu 140 de lei pe luna? Desi suna imposibil, acestia sunt banii pe care ii are la dispozitie o biata bunica de 78 de ani, din judetul Iasi.

Cei care doresc sa-i dea o mana de ajutor o pot face sunand la numarul de telefon 0753321235

Chiar daca varsta si sanatatea nu o mai ajuta, ca sa faca rost de alimente, femeia munceste cu ziua in gospodariile vecinilor.

Zicala "Batranete, haine grele" descrie perfect situatia bunicii Catinca. Femeia povesteste ca toata viata a muncit din greu, iar acum, la batranete, s-a ales cu un ajutor social de 140 de lei. A avut un trai greu, iar acum are probleme cu auzul si se deplaseaza cu greu. Abia are ce manca, iar de medicamente nici nu se mai pune problema. Cand o doare gatul, se trateaza cu bomboane mentolate.

Catinca Nutu: "Ce facem cu un 1 milion si 400? Cu spalatul, cu mancatul, e greu. Am nevoie de mancare, dar nu am unde le tine ca nu este frigider. Copiii nu vin sa ma vada, poate ca nu au bani."

Biata femeie traieste intr-o casa mica, reconditionata acum cu ajutorul unei fundatii din Iasi. Acum este recunoscatoare, pentru noua casuta. Ca sa mai faca rost de mancare, lucreaza cu ziua la vecini.

Catinca Nutu: "Am lucrat la munci grele. Imi dadeau de mancare, mai cate 2 bani. Da, am fost, imi place munca, dar nu mai pot."

Vecinii stiu situatia ei si spun ca incearca sa o mai ajute.

Vecina: "Ea a ramas acum singura de 7 ani. E necajita, umbla si ea de la casa la casa. Ajuta, se ducea cu ziua. Noi facem de mancare, o mai ajutam, ne mai ajuta si pe noi la treaba. Acum nu mai prea poate si mai ingrijeste si un vecin."

Avand in vedere bruma de bani pe care o primeste de la stat, batrana spune ca orice ajutor este binevenit.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO