Situatie neobisnuita la Deveselu. Motivul pentru care 10% din populatie presteaza munca in folosul comunitatii

Ultima actualizare: 22-12-2016 07:26

Situatie neobisnuita la Deveselu, comuna din Olt care gazduieste elemente ale scutului antiracheta: 10 la suta din populatie are datorii la bugetul local, din amenzi neplatite, asa ca trebuie sa presteze munca in folosul comunitatii.

Primaria are, astfel, oameni care sa curete strazile de zapada ori sa care lemne pentru biserica si scoala.

In ultimele 6 luni, numai in comuna Deveselu, judetul Olt, s-au strans aproximativ 400 de amenzi neplatite, asa ca primaria a cerut magistratilor sa transforme datoriile in zile de lucru in folosul comunitatii.

Peste 10 la suta din populatia comunei are asadar o amenda neplatita. Cele mai multe sunt amenzi de circulatie, iar restul provin din tulburarea linistii publice.

Datornic: "M-am certat cu nepoata. Trei la politie, azi nu am dat-o, maine nu am dat-o si e de 5, 6 ani... am 72 de ore, trebuie sa le facem, fie vara, fie iarna, trebuie sa neplatim datoria"

O ora de munca in folosul comunitatii e echivalenta cu 8 lei. Nicolae a fost taximetrist si a strans amenzi de 4.500 de lei. Omul trebuie acum sa presteze peste 500 de ore de munca, ca sa scape de datorii.

Primar: "Dansul este un caz special, a fost taximetrist, nu mai lucreaza si are si amenzi, nu are nici salariu, trebuie sa isi repare greseala."

In apropierea Anului Nou, oamenii vor sa-si achite datoriile, asa ca se arata mai dornici de munca decat de obicei.

Ion Aliman, primar comuna Deveselu: "Au inteles si ei ca trebuie sa isi rezolve situatia, amenzile ori si le platesc ori presteaza munca in folosul comunitatii, ca sa avem si noi o ordine, disciplina."

Valorea totala a amenzilor neplatite acumulate la bugetul local Deveselu se ridica la 400.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO