Situatie disperata la scoala din localitatea Talea. Niciunul dintre angajati nu si-a mai primit salariul de doua luni

Ultima actualizare: 19-09-2014 00:05

Situatie disperata la scoala generala din localitatea Talea, judetul Prahova. Niciunul dintre angajatii scolii - fie ca e vorba de profesori, invatatori sau personal auxiliar - nu si-a mai primit salariul de doua luni.

Oamenii au asteptat rabdatori toata vara, dar, cand au vazut ca nici acum, la inceputul anului scolar, nu le intra banii in cont, au rabufnit. Angajatii scolii din Talea ar fi trebuit ca in luna iulie sa primeasca toti banii pe cele doua luni de vacanta. Nu s-a intamplat asa - dar oamenii au fost siguri ca restantele vor fi achitate la inceputul anului scolar. Au constat insa ca nici acum nu le-au intrat salariile in conturi.

Gabriela Negutescu, profesoară de matematica: "Am dus-o foarte greu, noroc cu sotul care m-a ajutat. Cand mi-am ales meseria asta am facut-o din pasiune, o fac din drag pentru elevi, cum ei isi fac treaba, asa ar trebui si noi sa fim platiti.... Nu am vrut sa ne razbunam pe elevi. "

Elena Baciu, invatatoare: "Ca orice om avem rate, ca altfel nu poti sa faci nimic. Am stat in discutii cu bancile, amanari, am luat imprumuturi de la altii ca sa ne putem descurca."

Paul Enescu, lider de sindicat: "Trebuiau sa isi ia banii cu 5 zile inainte de inceperea concediului, marea majoritate incepand acest concediu la data de 1 iulie. "

Potrivit legii, finantarea de la minister se face in functie de numarul de elevi. Cum in scoala din Talea sunt putini copii - doar 95 inscrisi anul acesta - sumele alocate de la guvern nu sunt suficiente, iar diferenta trebuie acoperita din bugetul local. Reprezentantii primariei spun, la rindul lor, ca nu au de unde plati.

Elena Negutescu, directorul scolii: "De 17 ani lucrez in aceasta scoala si nu am patit asa ceva. Stiti ca se acorda costul per elev. Noi suntem o scoala mica, avem doar 77 de elevi si 25 de prescolari, sunt constienta ca bnii nu ne ajung, insa nu s-a facut nimic ca sa se rezolve aceasta situatie. "

Ca sa scoata scoala din impas, primarul a cerut bani de la consiliul judetean inca de acum doua luni, iar sumele au fost acum virate in trezorerie. Asadar, sustine el, luni ar trebui sa inceapa distribuirea salariilor restante.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO