Sindicalistii din transporturi protesteaza in Bucuresti. Unde va fi restrictionat traficul rutier

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Sambata 21 Septembrie 2013 07:13
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2013 08:24
Categorie: Social

Traficul rutier va fi restrictionat miercuri in centrul Capitalei, din cauza protestului sindicalistilor din transporturi si servicii publice.

Sindicalistii vor merge in mars din Piata Victoriei pana in Piata Constitutiei, pe traseul Calea Victoriei, Bulevardul Natiunile Unite, Bulevardul Libertatii.

Protestul organizat de Federatia Sindicatelor din Transporturi, Transloc si Servicii Publice "ATU - Romania", la care sunt anuntati aproximativ 4.000 de sindicalisti, va incepe la ora 12:30, in Piata Victoriei, de unde sindicalistii vor pleca in mars, in jurul orei 14:00, spre Piata Constitutiei.

Protestatarii vor merge in mars pe traseul Calea Victoriei - Podul Natiunile Unite - Bulevardul Natiunile Unite - Bulevardul Libertatii, pana in Piata Constitutiei, unde vor ramane sa protesteze pana la ora 15:30.

In timpul marsului, circulatia rutiera va fi restrictionata pe traseul de deplasare a manifestantilor si pe strazile adiacente. De asemenea, in timpul mitingului din Piata Constitutiei va fi restrictionat traficul pe bulevardele Unirii si Libertatii.

Jandarmeria Capitalei va asigura ordinea si siguranta publica in zona de desfasurare a actiunii de protest, precum si pe traseul marsului.

Mitingul de protest are loc la o zi dupa greva de avertisment de la metrou. Angajatii de la metrou au oprit activitatea, marti dimineata, intre orele 04.00 si 06.00. Potrivit presedintelui federatiei sindicale, Ion Radoi, sindicalistii cer modificarea legislatiei sociale in vigoare si reclama imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.

Sindicalistii ameninta ca daca revendicarile lor nu vor fi rezolvate, in 30 septembrie vor opri lucru pe termen nelimitat, atat la metrou, cat si la RATB.

Ion Radoi a spus ca greva de avertisment a fost organizata din cauza esecului inregistrat in urma negocierilor din 12 septembrie cu administratia Metrorex. "In cazul nesolutionarii prezentului conflict colectiv de munca, in data de 30 septembrie va fi declansata greva propriu-zisa, pe termen nelimitat", a precizat Ion Radoi, care este si presedintele Unitatii Sindicatului Liber Metrou.

Conducerea Metrorex a solicitat, luni, salariatilor sa renunte la greva, precizand ca administratia a dat dovada in permanenta de disponibilitate si deschidere in ceea ce priveste negocierea Contractului Colectiv de Munca.

"Este prejudiciata imaginea companiei, in contextul in care Metrorex face eforturi remarcabile de modernizare si dezvoltare, de adaptare continua la solicitarile pietei. Concluzionand, administratia apreciaza ca dreptul la greva trebuie exercitat numai in conditiile si limitele prevazute de lege si cu respectarea stricta a garantiilor stabilite de legiuitor in scopul asigurarii unor servicii esentiale pentru comunitate si ocrotirii unor interese generale. Conducerea Metrorex a dat dovada in permanenta de disponibilitate si deschidere in ceea ce priveste negocierea Contractului Colectiv de Munca, propunand la fiecare runda de negociere incheierea unui nou CCM in concordanta cu prevederile legale in vigoare, astfel incat activitatea societatii Metrorex sa se desfasoare in continuare in conditii normale, fara afectarea publicului calator. Speram ca toti salariatii Metrorex sa raspunda solicitarii administratiei de a renunta la greva, intrucat este spre binele nostru comun, al salariatilor si al calatorilor deopotriva", potrivit unui comunicat de presa al Metrorex semnat de directorul Aurel Radu.

Ministerul Transporturilor a anuntat, in 5 septembrie, ca dezaproba intentia sindicatelor de la metrou de a intra in greva generala si a cerut Metrorex solutii de rezolvare imediata a revendicarilor angajatilor.

Ion Radoi anunta in 4 septembrie, ca dupa greva de avertisment de la metrou, din 16 septembrie, protestele sindicalistilor vor continua in 18 septembrie cu un miting organizate de federatie, inclusiv de sindicatele Metrorex si RATB, iar in 30 septembrie va fi greva generala.

Liderul sindical preciza ca la greva generala de la metrou se vor solidariza si sindicatele de la RATB, astfel ca in 30 septembrie traficul public in Capitala va fi blocat pana la ora 16.00.

Sindicalistii reclama lipsa de comunicare a Guvernului, sustinand ca din ianuarie si pana in prezent au fost trimise lunar premierului Victor Ponta adrese in care era explicata situatia transportatorilor.

GREVA LA METROU. Metrorex anunta un nou protest, pe termen nedeterminat, din 30 septembrie
GREVA LA METROU. Metrorex anunta un nou protest, pe termen nedeterminat, din 30 septembrie
VIDEO PROTVPLUS.RO
Incendiu de vegetație în Ploiești
Incendiu de vegetație în Ploiești. Flăcările s-au extins la un parc de dezmembrări auto
Prima dezlegare la pește din postul Paștelui. De unde vine această tradiție
O ambulanţă SMURD s-a răsturnat în Capitală. Sunt trei răniţi
Marș împotriva avortului la Iași. Mesajul tatălui unei fetițe cu sindromul Down
Ce a găsit un bărbat în timp ce lucra în grădină. Este din al Doilea Război Mondial
Ministrul Transporturilor: TAROM va anula mai multe curse
SMURD
Un microbuz cu călători, implicat într-un accident în staţiunea Mamaia
Un mort şi doi răniţi într-un accident produs în județul Hunedoara
Spor de xerox la o primărie din Gorj. Ce spune edilul despre această recompensă
Un taximetrist din Iași, amenințat cu cuțitul. Ce au cerut agresorii
Bătrână din Deva, salvată de hoţi de o funcţionară de la bancă. Ce i-a spus
Accident grav în Sibiu. Remorca unui tractor s-a răsturnat peste un copil de 4 ani