Sindicalistii din invatamant intra in greva generala joi, 22 aprilie!

Dată publicare: 20-04-2010 00:00
Dată actualizare: 02-08-2012 08:55


UPDATE: Profesorii din toata tara sunt maine in greva generala de o zi, dar asta nu inseamna ca toti copiii vor sta acasa. Cade in sarcina parintilor sa se asigure ca directorii intitutiilor unde le invata copiii nu au decis cumva sa se tina orele.

Orele pierdute din cauza grevei trebuie insa recuperate.

Din 5 bugetari concediati, unul va fi din invatamant, spun sindicatele. Tocmai de aceea, profesorii din toata tara vor fi in greva generala joi cand multi elevi de clasa a 12-a ar trebui sa sustina proba de calculator a bacalaureatului.

Pana joi, 2/3 dintre liceeni vor sustine proba de competente digitale. In ziua de 22, cand profesorii vor face greva sunt programati sa dea examen 30.000 de elevi. Ministerul spune ca va incerca sa gaseasca inlocuitori pentru membrii comisiilor care vor protesta.

Daca nu, elevii vor fi reprogramati pentru celelalte zile in care se fac examinari, cand oricum numarul candidatilor va fi mult mai mic.

Sindicalistii au fost chemati la Ministerul Educatiei pentru discutii. Dupa doua ore, Daniel Funeriu nu le-a dat nicio solutie.

Daca executivul nu va tine cont de nemultumirile lor, dascalii sunt hotarati sa intre in greva generala la sfarsitul lunii mai. Asta inseamna blocarea examenului de bacalaureat si chiar a anului scolar.


VIDEO PROTVPLUS.RO