Nici fumul de gratar nu-i mai sperie pe tantarii care s-au inmultit brusc, dupa ploile din ultima vreme. Sfaturile medicilor

Ultima actualizare: 27-05-2014 06:48

Romanii care au iesit, sambata, la iarba verde au avut de infruntat inamici periculosi, greu de observat uneori: tantarii si capusele. Unii au venit cu canapeaua in portbagaj ca sa nu stea intinsi pe jos, printre insecte, altii si-au cumparat spray-uri.

Din cauza valurilor succesive de ploi si caldura, tantarii si capusele s-au inmultit.

Pe Nicolae si Alexandru David, tata si fiu, i-am gasit tolaniti pe o canapea in mijlocul padurii, langa un gratar. Canapeaua, gonflabila, se poate transforma intr-un pat in care sa tragi un pui de somn dupa o masa copioasa.

Dar menirea ei principala este sa tina la distanta capusele care misuna prin iarba.

"Nu exista asa ceva, nu pe saltea. Daca ma pun pe jos, probabil o sa fie si capuse", spune Nicolae David.

Oricum, David senior este pregatit pentru orice situatie. Stie cum sa scoata capusa din piele.

"Un bat de chibrit se uda, se face un cerc in jurul ei. Iese singura, intr-un minut, doua a iesit", ne asigura Alexandru David.

Insa metoda nu este recomandata de o asistenta medicala, iesita si ea la iarba verde: "Suntem in secolul 21 si ne lasam pe mana medicilor."

La zece metri distanta suntem martorii unui atac aerian. Dupa ploile din ultima vreme, tantarii s-au inmultit foarte tare si l-au speriat pe un copil.

"Noi facem fum pentru tantari, ca sa trecem si noi peste”, spun unii dintre cei veniti la iarba verde.

Dar aceia care incercat deja, spun ca fumul nu ii mai sperie pe tantari.

Cei care au iesit la gratar au avut grija si de animale. Cainii poarta o zgarda speciala care sa-i apere de capuse.

La Spitalul Matei Bals numarul celor muscati de capuse s-a dublat in ultima saptamana. Variatiile mari de temperatura si caldura instalata brusc au scos insectele din amortire. Atentie si la paianjeni care pot lasa urme dureroase, ne avertizeaza specialistii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO