Servicii all inclusive, oferta gospodarilor care cresc porci pentru clientii de la oras
Cei care cumpara godacii de la tara au parte de tot concursul vanzatorului, care ii ajuta si cu preparatele. Bucurosi, clientii pleaca acasa direct cu carnatii, caltabosii, jumarile si sangeretele - toate facute dupa gustul lor.
De la prima ora, toata lumea i-a pus gand rau lui Ghita, care a avut 150 de kilograme.
Un domn din Timisoara vine in fiecare iarna la Giroc, ca sa fie pregatit cu de toate pentru masa de Craciun. Tot porcul taiat, transat si transfromat in toba, lebar si carnati a costat in jur de 1.500 de lei.
Numai in acest an, gospodarul a pregatit 15 grasuni pentru Ignat.
Nicolae Lupusoru, crescator de animale: "Prepar clisa, cotlet, tot ce se face dintr-un porc, toate le facem... carnati, caltabosi, sangerete, toba, produsele pentru un an de zile".
La Salasu de Sus in Hunedoara, oamenii sunt renumiti pentru un sortiment de salam cu mirodenii. Aici, doi porci de 300 de kilograme au fost sacrificati. Femeile pregatesc usturoiul, ceapa, piperul, foile de dafin si cimbrul, iar barbatii amesteca totul cu sarea si carnea.
Si in Maramures, pretul kilogramului de porc preparat in fata clientului e tot 10 lei. Cu 30 pana la 50 la suta mai ieftin ca in magazine si mult mai gustos.
La o macelarie de oras, preturile sunt mult mai mari.