Senzatii tari si spectacol la inaltime. Timisoreanul supranumit "Dragonul din Banat" a facut o demonstratie de Slackline
Moda pasitului la inaltime pe o banda elastica sau slackline, asa cum este cunoscuta in strainatate, a aterizat si la noi. Tot mai multi tineri se regasesc in acest sport care le ofera un plus de concentrare si echilibru.
La Timisoara, un tanar de 32 de ani a parcurs vineri distanta dintre Teatrul National si cladirea unui hotel pe o banda elastica, montata la 20 de metri inaltime.
Flaviu a parcurs vineri cei 17 metri care despart cladirea teatrului national din Timisoara de un hotel, pe o banda elastica, de mai multe ori. Ba chiar a facut tot felul de acorbatii. In tot acest timp a fost asigurat cu o coarda si hamuri.
Flaviu Cernescu este un tanar de 32 de ani, absolvent al Politehnicii din Timisoara. A renuntat la job pentru pasiunea lui de o viata: jongleriile, mersul pe monociclu si pasitul descult pe banda elastica.
Flaviu Cernescu: "Am emotii cand sunt acolo sus, dar ma concentrez sa duc misiunea pana la capat. Un mesaj pentru cei carora le e frica sa faca ce fac eu? Aveti grija de voi!".
"Dragonul de Banat", asa cum ii spun prietenii, simte cu adevarat ca traieste de-abia atunci cand este cocotat deasupra haurilor, la zeci de metri inaltime. Cand e acolo sus, se gandeste ca viata ii este pusa in pericol in fiecare clipa si, in acele momente, incearca sa isi gaseasca echilibrul.
Ultima lui isprava pentru Flaviu Cernescu a fost traversarea cu monociclul a barajului de la Vidraru, la o inaltime de 166 de metri deasupra haului. Experienta a fost importalizata de jurnalistii englezi .
Originea slackline-ului este atribuita unei perechi de cataratori americani din Washington care, in 1979, au inceput sa traverseze distantele dintre doua stanci pe lanturi si cabluri improvizate. Cu timpul au imbunatatit metoda, adaugand mai multa dinamica si flexibilitate.
Si la in Romania exista mai mute comunitati de slackline, dar si in intreaga lume.
Din 2010, Federatia Mondiala de Slackline a inceput demersurile pentru ca aceasta miscare sa fie recunoscuta ca o disciplina sportiva.