Sport extrem pe Bega. Secretul tinerilor despre care, la o prima vedere, ai spune ca pasesc pe apa

28-10-2013 11:18


  Un sport extrem face senzatie la Timisoara. Asemenea unor super-eroi din filme, mai multi tineri pasesc cu o siguranta incredibila pe o coarda de 2,5 centimetri latime, intinsa deasupra raului Bega, la o inaltime de doi metri.

 Nimic nu-i poate impiedica sa-si urmeze pasiunea. Vorbim despre slack-line, un sport aparut in anii '80 in Statele Unite.

George are 26 de ani si este alpinist utilitar. Nu rateaza insa nicio ocazie sa faca slackline. Dupa un an de antrenamente, acum poate parcurge chiar si 30 de metri fara probleme. Pana sa ajunga la aceasta performanta, a cazut insa de nenumarate ori.

George Lungu, sportiv: "Pe langa chinga si tot echipamentul necesar, iti trebuie o doza mare de curaj, un echilibru interior foarte dezvoltat si timp. E o lupta cu tine, pe linie nu intampini obstacole pentru ca nu vine nimeni, nu vin masini, pietre gropi si atunci e simplu, fizic. Mental e de lucru."

Teo, amicul sau din Sibiu, s-a apucat de slackline in urma cu cateva luni. A venit special la Timisoara pentru o plimbare pe coarda, deasupra raului Bega.

Teo Bran, sportiv: "Trebuie tot timpul sa te autodepasesti, sa fii calm, sa fii perseverant si sa iti formezi un echilibru extraordinar. La inceput e foarte greu, avem foarte multi prieteni care au mai incercat, dar s-au lasat pentru ca pentru ei e mult prea greu."

In timp ce parca plutesc deasupra apei, tinerii atrag zeci de priviri.

"Dupa doi pasi as cadea in apa sigur si as face trei pasi, mai mult nu", a spus un timisorean. 

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO