Secretul unei salate Boeuf reușite, vedetă pe masa de Revelion a românilor

Dată publicare: 31-12-2018 18:24
Dată actualizare: 31-12-2018 19:41


Să recunoaştem, Revelionul este şi ziua salatei Boeuf. Cu legume fierte tocate mărunt, carne de vită, porc sau pui - după gust - şi castraveţi muraţi, plus o maioneză acrişoară, aceasta salată îşi are locul ei pe masa din această noapte.

Face carieră şi pe Facebook, mai ales când este decorată artistic.

Până când vin musafirii şi începe marea petrecere, gospodinele dau start pe Facebook concursului "cea mai inspirată salata boeuf". Unele sunt atât de reuşite că nu-ţi vine să le mai mănânci de teamă să nu strici decorul.

De exemplu, un purceluş simpatic sau figurine populare. Există şi modelul floral sau cel cu simboluri de iarnă. A fost creată chiar şi pagina oficială "Salata Boeuf", unde cei 4.000 de abonaţi schimbă de zor păreri şi fotografii. Cine vrea să-i impresioneze pe oaspeți cu o prezentare nouă poate aşeza salata în fiecare farfurie sub formă de tort.

O gospodină din Valea Bârgăului, judeţul Bistriţa Năsăud, foloseşte piept de curcan pentru salată.

Elena decorează salata cu murături colorate cu care desenează un soare şi un brad împodobit cu măsline.

Elena Ciotmonda: "O salată de beuf care nu e decorate cât de cât e ca o casă nezugrăvită."

Secretul gustului mai stă şi în dimensiunea la care sunt tocate legumele, dar şi în prepararea maionezei.

Tot pentru un gust deosebit, unele gospodine adaugă la final un măr dat pe razătoare sau boabe de porumb din conservă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO