Se schimba iar regulile pentru clasa pregatitoare. 8.700 de profesori, evaluati de comisii speciale

Dată publicare: 22-11-2012 19:34
Dată actualizare: 25-11-2012 06:49


Se schimba iarasi regulile pentru clasa pregatitoare. Ea va ramane si anul viitor in invatamatul primar obligatoriu, dar scolile o pot muta la gradinita.

Incrierea copiilor se va face dupa criterii stabilite de consiliul de administratie din fiecare unitate de invatamant. Pana atunci insa, in aceste zile, sunt evaluati toti dascalii care au intrat in programul de formare pentru aceasta clasa.

Aproximativ 8.700 de invatatori de clasa pregatitoare sunt evaluati in aceste zile de o comisie speciala. Dascalii trebuie sa sustina un proiect prin care sa le demonstreze examinatorilor ca ii pot educa pe cei mici.

Daca vor trece acest examen, vor primi un atestat care le va da dreptul sa predea la clasa pregatitoare. Cei care nu au avut timp sa se pregateasca mai au o sansa in decembrie, cand are loc o a doua evaluare.

Intre timp, reprezentantii ministerului pregatesc noi schimbari pentru inscrierea la clasa pregatitoare. Parintii vor avea dreptul sa depuna dosarul la ce unitate doresc si, in functie de numarul de locuri, vor fi sau nu acceptati.

Totodata nu vor mai avea prioritate copiii care provin din familii monoparentale, cei ai caror parinti sunt cadre didactice sau care au frati in aceeasi unitate de invatamant.


VIDEO PROTVPLUS.RO