Se redecoreaza "Prima Casa"!


Ultimul update: Joi 11 Octombrie 2012 05:52
Data publicarii: Luni 04 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

"Prima casa" a inghetat bine de tot desi ianuarie n-a adus vreun ger puternic. Fondul de Garantare a Creditelor nu mai primeste de la bancile comerciale niciun dosar de imprumut.

Din punct de vedere legal, programul prin care statul garanta un credit de 60.000 de euro pentru o locuinta a expirat pe 31 decembrie. Guvernul promite ca-l va relua, dar nu stie deocamdata cind si in ce forma.

Posibile modificari ale programului

Premierul Emil Boc a spus ca programul va fi restructurat astfel incat sa poata fi pus un accent si mai mare pe locuintele care se construiesc de la zero.

Surse ministeriale au declarat la finele lunii decembrie pentru Mediafax ca una dintre modificarile programului "Prima Casa" este aceea ca statul va verifica mai des decat doar o data la trei luni gradul de utilizare de catre banci a plafonului alocat in acest program.

In plus, persoanele care cumpara locuinte cu garantii de stat nu vor avea dreptul sa instraineze in niciun mod casa timp de 5 ani.

In cadrul programului, statul acorda garantie pentru credite imobiliare de pana la 60.000 de euro, iar clientul trebuie sa vina cu o contributie de 5% din suma, respectiv 3.000 de euro in acest caz.

Fondul a primit anul trecut aproximativ 11.500 de cereri in cadrul programului "Prima Casa", valoarea garantiilor acordate insumand 485 de milioane de euro. Astfel, din plafonul de un miliard de lei aprobat initial ar ramane o suma de 515 milioane de euro, care ar putea fi transferata pentru acordarea de garantii in 2010.

Tags: prima casa,

10.000 de romani si-au luat
Credite de 330 milioane de euro pentru Prima Casa, pana in prezent
VIDEO PROTVPLUS.RO