158 de ani de la Mica Unire. Mai multi biciclisti au plecat cu Trenul Unirii spre Iasi, pentru a participa la hora

Dată publicare: 24-01-2017 08:25
Dată actualizare: 27-01-2017 07:00


 Marti se implinesc 158 de ani de la Mica Unire, eveniment a fost sarbatorit in mai multe orase din tara. In Gara de Nord din Bucuresti, de pilda, au rasunat dimineata claxoane.

Acolo, mai multi biciclisti s-au grabit ca sa prinda un loc in Trenul Unirii, cu destinatia Iasi, unde s-a dansat pe doua roti. Garnitura este remorcata de o locomotiva in ton cu ziua speciala.

Trenul Unirii a plecat din Gara de Nord din Bucuresti la ora 6 fara 10. Imbarcarea s-a facut insa din timp si cu rabdare.

Biciclist: "Particip de obicei la marsurile pro bicicleta si mi se pare o idee grozava sa promovez mersul pe bicicleta intr-un oras mai putin poluat si mai sigur."

Mihai Denes, vicepresedintele Asociatiei "Adevaratii veloprieteni": "O sa mergem 20 de biciclisti de la Bucuresti si 20 de biciclisti de la Iasi sa dasam Hora Unirii, in Piata Unirii."

Tot marti, la casele de bilete din marile gari din tara, calatorii au primit cate un cadou care sa le aminteasca de Mica Unire.

Alina Predescu, purtator de cuvant CFR Calatori: "Avem o locomotiva care poarta pe ea un steag enorm. Se cheama locomotiva tricolora si va tracta trenul spre Iasi. De asemenea biletele noastre speciale vor fi simbol tot steagul romanesc."

Initiativa are ca scop si promovarea unui stil de viata sanatos.


VIDEO PROTVPLUS.RO