Schimbari majore privind reparatiile cu polita RCA. Ce prevede noul proiect de Ordonanta de Urgenta
Automobilistii care vor fi loviti de alti soferi vor putea sa isi repare avariile pe propria polita RCA, iar firma de asigurare isi va lua banii de la asiguratorul soferului vinovat.
Asta prevede un proiect de Ordonanta de Urgenta, care va reglementa asigurarile RCA. Documentul nu rezolva insa tarifele enorme de acum, spun transportatorii, care vor sa faca joi un miting national pentru ieftinirea RCA.
Soferii stiu foarte bine ca acum repararea masinii dupa un accident poate fi ca un joc la ruleta in functie de ce polita RCA are cel care i-a lovit.
Vestea despre proiectul in care reparatia masinii se face pe propria polita RCA, iar firmele de asigurare fac decontarea direct intre ele este bine primita.
Sofer: E un proiect foarte bun ca oricum tarifele la RCA au crescut am vazut cu transportatorii, dar si la masinile mici au crescut enorm.
Reporter: Cat platiti ?
Sofer: Undeva la 2000. Am carnet de 15 ani si nu am mai facut accident de 10 ani.
Proiectul spune ca polita RCA poate fi suspendata daca o masina este imobilizata, in service de exemplu. In plus polita poate fi incheiata si pentru o singura luna.
Florentina Almajeanu, director UNSAR: "Ordonanta reprezinta un pas inainte pentru piata de asigurari pentru politele de raspundere civila auto, are cateva prevederi care pot duce la cresterea preturilor, doua exemple in acest sens sunt intreruperea politelor de asigurare si politele pe o luna de zile."
Si transportatorii sunt multumiti de proiect, dar nu in totalitate.
Vasile Stefanescu, Presedinte COTAR: "Pana una alta acest proiect pentru prima oara in 20 de ani pune foarte multe lucruri la punct in privinta RCA. Pe termen scurt nu rezolva problema tarifului crescut cu 300%."
Asa ca transportatorii vor sa continue protestele. Ei vor sa organizeze joi un miting la nivel national, care ar putea provoca blocaje serioase cateva ore in toata tara.