Tânărul cu arsuri pe jumătate din corp a ajuns la clinica din Viena


Ultimul update: Luni 06 Ianuarie 2020 20:27
Data publicarii: Luni 06 Ianuarie 2020 09:09
Categorie: Stiri Sociale

Tânărul de 20 de ani care a suferit arsuri pe jumătate din suprafața corpului după ce s-a electrocutat în gara Chitila triaj a ajuns la clinica AKH din Viena.

El a fost transferat luni dimineață cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române. Doctorii din Austria încearcă să-i salveze viața.

Pacientul a fost adus cu o ambulanță SMURD la Baza 90 de unde a fost preluat de o aeronavă de tip C-27J Spartan, pregătită pentru a transporta răniți.

Pe lângă personalul de zbor, în avion au fost și doctori militari care s-au asigurat că nu sunt probleme pe durata transportului. În mai puțin de două ore, tânărul a fost preluat de medicii de la clinica AKH din Viena.

Pacientul s-a electrocutat în urmă cu câteva zile după ce s-a urcat pe o locomotivă de tren. A fost dus inițial la spitalul Universitar din Capitală pentru că suferise și un traumatism cranio-cerebral. Avea însă arsuri pe jumătate din corp, așa că a fost transferat la Spitalul de Arși.

În prezent, în România sunt 21 de locuri pentru marii arși: 11 în București la Floreasca și Spitalul de Arși, 5 în Timișoara și 5 la Iași.

Transferul unui pacient în străinătate se realizează numai cu aprobarea spitalului primitor, care transmite acordul după mai multe verificări.

Zborul a avut loc la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, fiind o misiune umanitară de urgență pe ruta București-Viena.

Aeronava a fost operată de un echipaj format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu, căpitanul Mihai Vîrlog, maistrul militar Maftei Şebrean şi o echipă medicală condusă de maiorul dr. Daniel Nica, a precizat sursa citată.

Ministerul Sănătăţii susține că, încă de sâmbătă, de la orele 23,00, la mai puţin de cinci ore de la primirea informaţiei despre acest caz, conducerea MS "a aprobat transferul pacientului, fără piedici birocratice, într-o unitate sanitară de specialitate din străinătate pentru continuarea tratamentului specific".

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33