Scandalul continua in jurul telegondolei din Sinaia. Turistii nu stiu daca instalatia va functiona

Dată publicare: 24-11-2011 18:27
Dată actualizare: 17-10-2012 03:57


Nenumarate sunt controversele, care inconjoara telegondola din Sinaia. Abia cand a aflat ca va fi executata silit, primaria din statiune s-a hotarat sa achite ratele restante.

"Prea tarziu", spune firma de leasing, care a dat banii pentru aceasta instalatie si nu mai vrea sa renunte la ea.

Cert este ca toti isi bat joc de turistii ajunsi pe Valea Prahovei, care nu se vor bucura, prea curand, de telegondola.

Aproximativ 400 de oameni s-au adunat la telegondola din Sinaia, pregatiti sa protesteze impotriva executarii silite. N-au avut insa cu cine sa se certe, pentru ca-n ultima clipa, primaria a obtinut in instanta o noua amanare a executarii silite, procedura solicitata de firma de leasing.

Una din rate ar fi trebuit platita acum trei luni, cand autoritatile locale s-au incapatanat sa nu mai vireze banii, pentru ca n-au mai avut incasari. Nu mai vandusera bilete, pentru ca instalatia a fost oprita din cauza unui stalp care trebuia reparat.

Situatia a fost remediata, insa este prea tarziu. Firma de leasing are ordin de executare silita si nu vrea sa renunte la instalatie.

In aceste conditii, primaria are de ales: inchiriaza acestei firme terenul pe care se afla telegondola, sau ii plateste cheltuilelile pentru mutarea instalatiei.

Primarul din Sinaia a luat-o inainte si a anuntat ca telegondola se va deschide in sezonul de iarna. Cum anume, numai el stie.


VIDEO PROTVPLUS.RO