Parintii platesc peste 1.000 de lei la gradinita, copiii primesc zahar si grasimi din belsug

Dată publicare: 24-11-2011 18:12
Dată actualizare: 09-05-2012 02:00


Ciocolata, branza topita si foietaje cu mult zahar, in meniul de gradinita. Apoi: chipsuri, sucuri acidulate si gogosi cu crema, la chioscul din incinta scolii.

Asa e calcata in picioare, in sute de gradinite si scoli, o lege scrisa in interesul copiilor, care interzice aceste produse in unitatile scolare.

Protectia Consumatorului a incheiat o serie de controale, care explica in parte cum a ajuns obezitatea o boala cu care se lupta 2 din 10 copii.

N-au ce cauta in meniul copiilor gustari cu zahar, sare si grasimi peste o limita clara.

Zeci de administratori de unitati scolare se fac ca n-au aflat inca.

3.000 de lei a fost amenda primita de reprezentantii unei gradinite, pentru cele trei nereguli legate de hrana copiilor.

Putin timp dupa aceea, parintii primeau acest meniu saptamanal, in care apar din nou ciocolata, branza topita cu un continut ridicat de grasime si cereale cu zahar si cacao. Greu de crezut ca nu au fost bani de mai mult: taxa lunara este 1.050 de lei.

282.000 de lei au fost stransi in toata tara din sanctiuni pentru erori legate de produse interzise, dar si pentru nerespectarea prospetimii si pastrarea hranei. Legea nu cere sa fie informati parintii.

Cat despre scoli, ai crede ca prin chioscuri nu a calcat niciun inspector. La scoala 52, copiii au la oferta acadele si sucuri hipercalorice.

Si la scoala 190, parintii vad ca legea s-a pierdut intre pungi cu chipsuri, snacksuri si oua de ciocolata.

Directorii inchid ochii, presati de patronii chioscurilor. In fond, din asta ies banii.

Legea alimentelor interzise e in vigoare din 2008.


VIDEO PROTVPLUS.RO