Incredibil, dar adevarat. O idee importata din SUA functioneaza si la noi: dar din dar se face Rai

Dată publicare: 24-11-2011 18:08
Dată actualizare: 04-11-2012 04:37


In tara unde "capra vecinului" parea din start condamnata la pieire, iata ca prinde viata o idee extrem de generoasa, importata de la americani.

Pe principiul "mai bine imi dai o undita, decat un cos cu peste", o fundatie le-a daruit animale unor sateni mai nevoiasi din Ardeal.

Cu o singura conditie: oamenii sa repete gestul, pentru ca "dar din dar, se face rai". Iar rezultatele, au daramat orice prejudecati.

In urma cu doi ani, aceasta femeie modesta din comuna Vata de Jos, Hunedoara, a primit doua viteluse de carne, de la o fundatie americana. A fost darul care i-a schimbat viata: acum are o ferma cu peste 20 de vitei pe care, dupa ce ii creste cat trebuie, ii livreaza in Austria.

La fiecare vitel, ea castiga 500 de lei, profit pe care-l investeste in teren si utilaje, ca sa extinda ferma.

Un vecin de-al ei a avut acelasi noroc, dar s-a orientat diferit. De la o vaca de lapte primita in dar, a ajuns la 7.

Are deja clientii lui in piata la Deva. Si e mandru ca a realizat totul, numai din munca lui si a sotiei, fara impumuturi la banci.

Exemple ca acestea sunt cu sutele: practic, americanii ii ajuta pe gospodarii cu tragere de inima sa intre pe un fagas bun.

Numai intr-o singura localitate din Hunedoara a crescut de trei ori numarul vitelor din ograzi.

Aceasta lectie a daruirii a fost invatata de nenumarate familii din Ardeal: au primit vite, capre, oi, iepuri, porci - dar si stupi de albine, sau pastravi pentru crescatorii. Si au prosperat in numai cativa ani.


 

Tags: animale, cadou, ferme,


VIDEO PROTVPLUS.RO