Două comune celebre și bogate din România sunt în ”război”
S-a pornit un adevărat război două localităţi bogate şi celebre: Certeze şi Negreşti Oaş. Cei din Certeze sunt acuzaţi de vecini că de 30 de ani nu plătesc apa de la robinet.
Comuna nu a fost racordată niciodată la reţeaua de apă şi canalizare, însă pe acolo trece magistrala din Negreşti Oaş. Inventivi, mulţi s-au branşat ilegal, iar facturile sunt plătite doar de titularii din Negreşti. Acum, când au venit toţi din străinătate, consumul a crescut brusc şi ambele localităţi au rămas fără apă.
Ne aflăm în casă unui gospodar din cea mai bogată comună din România, Certeze. Omul lucrează în construcţii în Franţa şi vine odată pe an acasă, în august.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
În comună întâlnim case mândre şi uriaşe la tot pasul, cu maşini de zeci de mii de euro la poartă, însă cu toaletă în fundul curţii.
Localnică: "Am puţ forat la 30 metri, dar am dus la analizez şi a zis că are Ecoli şi e plină de mizerii."
Vecinii din Negreşti Oaş îi acuză pe cei din Certeze că s-au branşat ilegal la conducta de apă.
Dan Stegerean, director companie apă: "Noi am constatat o dispariţie de apă, un furt de apă. Am făcut multe diligenţe, comandamente şi în ultima instanță noi fiind cei ce operăm pe Negreşti să facem o plângere penală.
În apărarea lor, cei din Certeze spun că nu au comis nicio ilegalitate pentru că au făcut o înţelegere acum 30 de ani cu compania de apă care aduce în apă în Negreşti să se branşeze ei fără să plătească.
Primarul comunei cunoaşte şi el situaţia însă nu i pare nimic în neregulă.
Reporter: "Oamenii aceştia au plătit vreo factură?"
Petru Ciocan, primar Certeze: "Pe vremea lui Ceaușescu ceva, după aia nu mai venit nimeni să încaseze. Sesizări nu s-au făcut, dar nu se plăteşte"
În tabăra cealaltă, oamenii din Negreşti Oaş sunt revoltaţi, mai ales că ei plătesc apă.
Aurelia Fedorca, primar Negreşti Oaş: "Ei au branșări ilegale, sunt ințepați în magistrala în care Negreşti Oaş este proprietar. Ei nu doresc să intre la operatorul de apă. Ei mai spun câteodată aşa: apa le-a dat-o Dumnezeu, este a comunei Certeze, restul să îşi găsească apă de unde vor".
Poliţiştii au deschis abia acum un dosar în Rem şi verifică toată situaţia de la Certeze.
Sursa: Pro TV
Etichete: apa, localitati, canalizare, cearta, negresti oas, retea, robinet, certeze,
Dată publicare:
25-08-2017 18:19