Sanatosi, dar in pragul falimentului. Proprietarii de magazine bio abia isi tin afacerile
Afacerea magazinelor bio rezista cu chiu, cu vai intr-o tara ca Romania: furnizorii sunt putini, transportul scump, iar clientii ... putin convinsi ca aceste produse le-ar putea face vreun mare bine.
O alternativa la mancarurile pline de grasimi si E-uri cu care suntem obisnuiti. Asta ofera magazinele cu produse suta la suta naturale fie ca vorbim de fructe, legume, lactate, carne. Putini le trec pragul.
Acesti oameni nu vor insa sa renunte la afaceri. Au investit deja zeci, chiar sute de mii de euro, si spera ca romanii vor invata odata si odata sa le pretuiasca produsele. Au cativa clienti fideli care au eliminat din meniu tot ce inseamna substanta chimica.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Pe de alta parte, preturile produselor bio nu sunt pentru oricine. Costa dublu, uneori chiar triplu fata de alimentele obisnuite. Si asta pentru ca cererea este mica, iar transportul scump. Cele mai multe sunt importate din Germania, Austria si Ungaria.
Producatorii romani bio sunt o raritate. De pilda, domnul Marin Dumbrava merita laudat. Impreuna cu fiul a pus pe picioare o microferma in Giurgiu. Nu folosesc absolut deloc chimicale si trateaza plantele cu substante obtinute din... alte plante.
In fiecare dimineata strang recolta, o pun in sacose si merg la Bucuresti pentru a o vinde magazinelor de profil.
Cum banii sunt in permanenta reinvestiti, tatal si fiul spun ca raman cu putin peste 400 de euro, luna de luna.