Romania aduce manageri straini pentru companiile de stat.Ce salarii primesc


Ultimul update: Joi 18 Octombrie 2012 11:13
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2011 18:38
Categorie: Stiri Sociale

Romania se pregateste sa importe manageri straini pentru paguboasele companii de stat. Este singura solutie pentru a scapa de pierderile imense din aceste firme, cred reprezentantii FMI.

Partea buna este ca, cel putin teoretic, viitorii directori vor fi straini de jocurile politice din tara si de traditionalele nepotisme si spagi.

Vor lua salariul in functie de rezultate, dar si bonusuri daca reusesc sa reduca pierderile care depasesc 600 de milioane de euro pe an numai in primele cele mai ineficiente 10 companii de stat.

Pana acum am auzit de manageri straini doar in afaceri private.

In topul societatilor cu pierderi se afla Compania Nationala a Huilei, cu o gaura de aproape 150 de milioane de euro, si Compania de Autostrazi, urmate de Termoelectrica si CFR Marfa. Nici Tarom si CFR Calatori nu stau mai bine, avand pe minus 100 de milioane euro. Nu in ultimul rand, compania cu cei mai multi salariati la stat, Posta Romana, aduna pierderi de 43 milioane euro. Angajatii de la stat sunt singurii care se tem de un director de afara.

Cateva sute de manageri straini si-ar putea incepe activitatea in Romania in pozitii de director general si director financiar in urmatoarele sase luni.
 

FMI propune: Directori straini in companiile de stat?
FMI: Liberalizarea preturilor la gaze intre 2013-2015 la populatie
Datoriile CFR la energie au ajuns la 2 miliarde. FMI: E o anomalie
VIDEO PROTVPLUS.RO