S-au redeschis creșele în Capitală. Măsurile luate de autorități pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19

Ultima actualizare: 22-06-2020 21:12

De astăzi, s-au deschis și creșele, iar părinţii care lucrează, și nu aveau cu cine să își lase copiii, au răsuflat ușurați.

Creșele funcționează însă la capacitate redusă, pentru a respecta distanțarea fizică. Iar educatorii, trebuie să fie atenți, pentru că cei mici, sunt mereu tentați să își împrumute jucăriile, și să se îmbrățișeze.

Creşele au fost pline de zâmbete şi bucurie.

Activităţile în aer liber reprezintă cea mai mare parte din program, acolo unde creşele dispun de spaţii generoase. În acelaşi timp pot participa mai multe grupe, astfel încât să se ţină cont de măsura distanţării fizice. tot afara cei mici iau masa.

Pentru siguranţa copiilor, creşele funcţionează acum după reguli stricte.

Marilena Ispas, educatoare: "Dimineaţă cei mici sunt preluaţi de fiecare educatoare, li se ia temperatura, părinţii nu sunt lăsaţi să intre, avem un gard care delimitează accesul, apoi mergem să îi spălăm pe mâini".

Păturile în care dorm cei mici au fost aşezate la distanţă. O cameră specială este pregătită pentru cei care prezintă simptome.

În timpul orelor de somn se face dezinfectarea sălilor în care au stat cei mici.

Tomescu Laura, educatoare: "Dezinfectarea se face prin folosirea lămpii cu uv, după fiecare folosire a unei jucării se dezinfectează, se efectuează zilnic curăţenia. Am eliminat tot ce înseamnă material textil ce nu se poate igieniza după o singură folosire. Covoare perdele jucării de pluș."

Dan Popescu, Viceprimar Sector 2: "sunt 5 creşe în Sectorul 2, azi am deschis două pentru că nu a fost cerere atât de mare din cauza regulamentului care prevedere ca părinţii să aducă adeverință că merg la serviciu. Avem 120 locuri posibile azi din care ocupate 24, în condiţiile în care funcţionam la jumătate".

Şi la Iaşi s-au redeschis cele 11 creşe din subordinea primăriei. Din peste o mie de locuri disponibile s-au putut înscrie doar 370 de copii.

Irina Ghioca, director Direcţia de creşe Iaşi: "Am primit doar copiii reînscrişi, adică cei care mai rămân un an în creşe, astăzi au fost prezenţi doar 134. Începând de săptămâna viitoare vor mai veni".

Autorităţile spun că şi părinţii trebuie să le măsoare temperatura în fiecare dimineaţă copiilor şi să nu-i aducă în colectivitate, dacă au mai mult de 37,3 grade Celsius.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO